Aplikácie, ktoré musíte mať najmä keď cestujete

NETKY.SK • 10 August 2017, 10:18 • 2 min
Aplikácie, ktoré musíte mať najmä keď cestujete

BRATISLAVA - Či už sa chystáte stopovať s kamarátmi po Európe, plánujete romantický výlet vlakom do Paríža alebo idete s rodinou na poznávací zájazd do Nórska, tieto aplikácie si určite nezabudnite pred odchodom stiahnuť. Budú sa vám totiž celkom určite hodiť a naviac sú všetky zadarmo.

slovakia

left justify in out

Google Maps

Iste uznáte, že bez mapy sa turista nezaobíde. Google Maps nie sú žiadnou novinkou. Ale čo robiť, keď nemáte mobilné dáta, alebo sa stratíte a nemáte signál? Stiahnite si offline mapy určené primárne pre autá. Pohodlne si tak prezriete cesty pokojne celej Európy.

 

obrazok

 

Packpoint

Nekonečné zoznamy, aby ste na niečo nezabudli a potom to hrozné balenie kufrov... Určite by vám nemala chýbať applikácia s názvom Packpoint, ktorá prakticky vytvorí zoznam za vás. Zadáte pohlavie, miesto a účel pobytu, vyberiete, ktoré aktivity budú náplňou vášho programu a voilà, máte hotový zoznam.

 

obrazok

 

Citymapper

Podľa New York Times najlepšia cestovná aplikácia. Citymapper je viac než len mapa, pomôže vám nájsť najrýchlejšie spojenie s ohľadom na dostupné prostriedky vrátane požičania bicyklov, taxíka alebo trajektu. Navyše vás upozorní na oneskorenie spojov a navedie krok za krokom, kamkoľvek budete potrebovať.

 

obrazok

 

Airbnb

Airbnb netreba predstavovať, ale je určite dobré vám ho pripomenúť. Prečo? Ide o aplikáciu umožňujúcu sa ubytovať na zaujímavých miestach mimo hotel. Ak nie ste fanúšik hotelov a penziónov, ale dávate prednosť ubytovaniu v súkromí, skúste prenájom lokálnych autentických bytov, domov alebo len izby a spoznajte kultúru priamo od miestnych. Aplikácia sa jednoducho ovláda, ukladá vaše obľúbené domy, nasmeruje vás na miesto pobytu a jedným kliknutím si zavoláte s majiteľom bytu či domu.

 

obrazok

 

Tripiti

V tejto aplikácii nájdete všetky potrebné informácie o ceste na jednom mieste - cez potvrdzovacie emaily si Tripiti zaregistruje vaše odlety, prílety aj miesto ubytovania. Sprístupní vám informácie o možnostiach lokálnej dopravy a môžete si s ním naplánovať program. A funguje aj offline, kedykoľvek potrebujete.

 

Duolingo

Samozrejme, že telefóny s Androidom majú skvelý Google Translator, ale vďaka aplikácii duolingo očaríte viac ako jedného Taliana. Skúste si pred dovolenkou prejsť niekoľko úrovní jazyka, osviežiť si frázy a zopakovať slovíčka. Uvidíte, že vás bude dovolenka viac baviť. Že nejdete do Talianska? Nevadí s touto appkou sa naučíte aj španielčinu, francúzštinu, nemčinu, portugalčinu a angličtinu.

 

obrazok

 

Time Out

Všetko na jednom mieste. Ste v meste, kde nič a nikoho nepoznáte, ale vďaka tejto aplikácii budete mať tipy na skvelé večerné akcie, odporúčané reštaurácie aj na miesta, kde sa budú baviť vaše deti. Vytvorte si zoznam ešte pred odchodom alebo hľadajte priamo na ulici, kde stojíte. Niektoré tipy si uložíte na neskôr a rezerváciu večere zvládnete aj bez zavolania práve s touto aplikáciou.

 

obrazok

 

Tripadvisor

Túto aplikáciu použijete pre hľadanie toho najlepšieho na vašej dovolenke. Nájdete tam tisíce recenzií doplnené o fotografie od iných cestovateľov, rebríčky najlepších miest v okolí po celom svete, či už ide o hotely, reštaurácie alebo pamiatky. Ale tiež s jej pomocou nájdete tie najlacnejšie letenky, alebo hotely. A samozrejme, že si môžete hneď aj rezervovať ubytovanie alebo večeru.
 

obrazok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies