Aplikácia zníži riziká internetu pre deti, dá pomocnú ruku rodičom

NETKY.SK • 24 September 2014, 12:27 • 2 min
Aplikácia zníži riziká internetu pre deti, dá pomocnú ruku rodičom

BRATISLAVA - Riziká, ako je závislosť od internetu, anonymita vo virtuálnom priestore, nevhodný obsah či ešte závažnejšia hrozba kyberšikanovania, sú medzi mladými viac než aktuálne.

slovakia

left justify in out

Deti vo veku 8 – 15 rokov trávia na internete toľko času, že každé štvrté je ohrozené závislosťou a príklad kyberšikanovania zaznamenali slovenskí psychológovia už v 3. triede základnej školy. Ukázali to prieskumy spoločnosti Orange.
      

Orange už vyše 8 rokov pôsobí v oblasti ochrany detí pred rizikami komunikačných technológií a spoločne s firmou Symantec podporuje aplikáciu NortonFamily. Ide o aplikáciu, ktorá rodičom umožňuje mať napríklad prehľad o nežiadanej aktivite detí v počítači, v mobiloch či tabletoch a pomáha tak eliminovať riziká virtuálnej komunikácie.
      

"Žiadny softvér nikdy nenahradí rodiča, učiteľa a zodpovedné správanie dieťaťa na internete. Môže však pomôcť rodičom nastaviť si so svojimi deťmi férové pravidlá a diskutovať o rizikách. Je potrebné deťom vysvetliť, prečo je dobré mať prehľad o vhodnosti internetových stránok, ktoré si prezerajú, aj o tom, koľko času online trávia. Deti a mladí si často dostatočne neuvedomujú, aké následky môže mať konanie v online svete," dodáva Natália Kunická, zodpovedná v Orangei za vzdelávací projekt e-deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies