Aplikácia Robinhood môže dosiahnuť hodnotu až 5.6 miliárd USD

NETKY.SK • 17 Marec 2018, 16:54 • 2 min
Aplikácia Robinhood môže dosiahnuť hodnotu až 5.6 miliárd USD

Očakáva sa, že hodnota aplikácie na obchodovanie s kryptomenami sa štvornásobne zvýši. Jej hodnota by mala byť približne 5.6 miliardy USD. Tento nárast by mal byť spôsobený jej popularitou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť, ktorá umožňuje obchodovanie s kryptomenami okrem obchodovania na burze, je v procese zabezpečenia zhruba 350 miliónov USD od skupiny investorov vedených spoločnosťou DST Global. Skupina viedla posledné kolo financovania spoločnosti Robinhood pred rokom, pričom hodnota spoločnosti podľa The Wall Street Journal bola v tom čase 1.3 miliardy USD.

 

Spoločnosť Robinhood sa rozhodla nereagovať na tieto udalosti.

 

Vysoké očakávania investorov

 

Vďaka dôvere sa spoločnosť Robinhood radí medzi popredných 15 súkromných technologických firiem v USA.

 

V priebehu troch rokov získala 4 milióny používateľov. Zaznamenala dvojnásobný nárast v priebehu roka. Zisk bol riadený ponukou voľných obchodov, ktoré porazili poplatky diskontných maklérov.

 

Spoločnosť zarába na zisku z úrokov, ktoré má v peňažných účtoch klientov a tým, že predáva klientov tvorcom trhu.

 

Priemerný vek používateľov aplikácie Robinhood bol odhadnutý na 30 rokov. Znamená to, že človek v tomto veku môže minúť menej peňazí ako starší používatelia. Robinhood očakáva, že majetok mladších investorov sa časom zvýši. Spoločnosť plánuje časom poskytovať aj ďalšie služby svojim klientom. K dnešnému dňu spoločnosť obmedzila investície do marketingu s cieľom znížiť režijné náklady.

 

Vladimir Tenev a Baiju Bhatt sú dvojica 20-ročných absolventov matematiky Stanfordskej univerzity, ktorí založili spoločnosť v roku 2012. Uviedli, že ich cieľom bolo sprístupniť finančné služby ľuďom bez ohľadu na príjmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies