Pápež vypustil z klietky na Námestí sv. Petra dve holubice

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 16:33 • 2 min
Pápež vypustil z klietky na Námestí sv. Petra dve holubice

VATIKÁN - Dve holubice dnes oslávili svoju slobodu kĺzavým letom nad vatikánskym Námestím sv. Petra, a to vďaka pápežovi Františkovi.

slovakia

left justify in out

Keď sa František viezol po námestí v otvorenom papamobile počas pravidelnej týždennej verejnej audiencie, niekto z davu položil k nemu do vozidla bielu vtáčiu klietku s dvoma holubicami. Pápež vyzeral zmätený, jeho ochrankár klietku vzal a podal mu ju.
Pápež bez zaváhania otvoril dvierka na klietke, vytiahol jednu holubicu a vypustil ju nad obrovské námestie.
František sa veľmi snažil vytiahnuť von aj druhého vtáka, ktorého perie sa zachytilo na mrežiach klietky. Holubica chvíľu sedela na pápežovej ruke, potom vzlietla aj ona, napísala agentúra AP.
Na záver audiencie František oznámil, že má v pláne odcestovať v septembri na taliansky ostrov Sardínia. Davu pútnikov povedal, že mesto Buenos Aires, kde bol arcibiskupom pred zvolením za pápeža, vďačí za svoj názov náboženskej svätyni Panny Márie v Bonarii pri sardínskej metropole Cagliari a že chce túto svätyňu navštíviť.
Jeho predchodca Benedikt XVI. absolvoval púť na tento ostrov v Stredozemnom mori v roku 2008 pri príležitosti 100. výročia vyhlásenia Panny Márie z Bonarie za náboženskú patrónku Sardínie. Ostrov je preslávený výnimočnou dlhovekosťou svojich obyvateľov.
Benedikt XVI. odišiel tento rok vo februári do dôchodku a stal sa prvým pápežom za 600 rokov, František podnikne v júli púť do brazílskeho Ria de Janeiro. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od marcového zvolenia za pápeža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies