AO: Williamsová ide suverénne do štvrťfinále

NETKY.SK • 24 Január 2016, 11:18 • 2 min
AO: Williamsová ide suverénne do štvrťfinále

MELBOURNE - Americká tenistka Serena Williamsová sa na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open suverénnym spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry. Turnajová jednotka a obhajkyňa trofeje zdolala v osemfinále Rusku Margaritu Gasparjanovú za 57 minút 6:2, 6:1.

slovakia

left justify in out

Serena Williamsová nastúpila druhýkrát za sebou proti ruskej súperke. Gasparjanovej síce odovzdala hneď svoj prvý servis, ale to bolo zároveň jej posledné zaváhanie. Potom už duel jasne ovládla. "Cítim sa na kurte skutočne sebavedome, s mojou aktuálnou hrou som veľmi spokojná. Na každú súperku si verím. Ak v tom budem pokračovať, potom to môže skončiť iba dobre," povedala svetová jednotka.

 

V repríze vlaňajšieho finále narazí na ďalšiu Rusku Mariu Šarapovovú. Piata najvyššie nasadená hráčka sa v 4. kole zapotila oveľa viac, dvanástku "pavúka" Švajčiarku so slovenskými koreňmi Belindu Bencicovú pokorila až za 2 hodiny a 5 minút po výsledku 7:5, 7:5. Do už siedmeho štvrťfinále v Melbourne ju doviedlo predovšetkým úctyhodných 21 es a najmä vďaka servisu sa môže tešiť na odvetu za minuloročnú finálovú prehru so Serenou.

 

dvojhra - 4. kolo (osemfinále):

Serena Williamsová (1-USA) - Margarita Gasparjanová (Rus.) 6:2, 6:1, Maria Šarapovová (5-Rus.) - Belinda Bencicová (12-Švajč.) 7:5, 7:5

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona