AO: Kučová postúpila do 2.kola

NETKY.SK • 18 Január 2022, 09:03 • 2 min
AO: Kučová postúpila do 2.kola

MELBOURNE – Slovenská tenistka Kristína Kučová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V úvodnom kole zdolala Japonku Misaki Doiovú 6:3, 7:5 a odplatila jej prehru z januárového podujatia WTA v Adelaide. Jej ďalšou súperkou bude Rumunka Sorana Cirsteová, ktorá vyradila dvadsiatu nasadenú Češku Petru Kvitovú 6:2, 6:2.

slovakia

left justify in out

Kučová si už zarobila 154 000 austrálskych dolárov

 

S Cirsteovou má nová slovenská ženská singlová jednotka negatívnu bilanciu 0:1. Pred piatimi rokmi jej podľahla v troch setoch na turnaji v čínskom Šen-čene. „Cirsteovú poznám už od juniorských čias a pokúsim sa na zápas čo najlepšie pripraviť. Fyzicky sa cítim dobre, som lepšie aklimatizovaná ako v Adelaide," uviedla pre TASR Kučová, ktorá postupom do 2. kola Australian Open vyrovnala svoje maximum na úvodnom podujatí veľkej štvorky z roku 2017.
 

V Melbourne Parku má už istú prémiu 154 000 austrálskych dolárov pred zdanením a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Teší ma, že som vyhrala a odplatila Doiovej prehru z Adelaide, kde to bolo na tri sety. Nemám rada súperky, ktoré hrajú takýmto nepríjemným štýlom a točia to," uviedla pre Slovenský rozhlas mladšia zo sestier Kučových.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona