Antonio Banderas si napokon Gianniho Versaceho nezahrá

NETKY.SK • 16 Júl 2017, 08:49 • 2 min
Antonio Banderas si napokon Gianniho Versaceho nezahrá

BRATISLAVA - Španielsky herec a režisér Antonio Banderas si napokon nezahrá talianskeho módneho návrhára Gianniho Versaceho v celovečernom filme, ktorý pripravoval dánsky filmár Bille August. Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, dôvodom je zrušenie projektu. Jedným z dôvodov ukončenia prác na filme je očakávaná nová sezóna antológie American Crime Story (2016) s podtitulom The Assassination of Gianni Versace od Ryana Murphyho, ktorá sa dostane na televízne obrazovky v roku 2018.

slovakia

left justify in out

O ukončení projektu sa 56-ročný rodák z Malagy vyjadril v rozhovore pre menovaný týždenník počas podujatia Ischia Global Fest. „S Billem som sa stretol na filmovom festivale v Cannes. Pretože už pripravujú televíznu šou, v ktorej hrá moja priateľka Penelope (Cruz, pozn. red.), pozreli sme sa na seba a povedali si ‘tento film už nedáva zmysel´," povedal. Priznal tiež, že by úloha Gianniho Versaceho bola naňho veľa. „Musím sa priznať, nemyslím si, že som Gianni. Niekoľkokrát som ho stretol v dome, kde ho zabili. Bol to veľmi nesmelý človek, veľmi uvoľnený, krásny, veľmi milý, ale niečo na ňom bolo, čo ja nemám," vysvetlil Banderas. Dodal však, že by sa aj napriek všetkému o návrhárovi mali nakrúcať filmy a seriály. „On si to zaslúži," povedal.

Ako tiež uvádza The Hollywood Reporter, August mal problémy s autorizáciou projektu, ktorý mal odkryť detaily o osobnom živote Versaceho či o jeho vzťahoch s rodinou. Versaceho príbuzní pripravovaný film svojho času označili za neautorizovaný a "fiktívne dielo".

Spomínaná nová séria American Crime Story venovaná Versacemu vznikne podľa knihy Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in U.S. History (2000). Návrhára stvárni Edgar Ramirez, jeho priateľa Antonio D’Amica si zahrá Ricky Martin, ako jeho sestra Donatella sa predstaví Penelope Cruz. Andrewa Cunanana, ktorý Versaceho v roku 1997 zavraždil, stvárni Darren Criss.

Antonio Banderas, vlastným menom José Antonio Domínguez Bandera, má na konte desiatky filmov európskej i hollywoodskej produkcie. Medzi najznámejšie z nich patria Philadelphia (1993), Interview s upírom (1994), Evita (1996), Zorro: Tajomná tvár (1998), Spy Kids (2001), Frida (2002), Vtedy v Mexiku (2003), Legenda o Zorrovi (2005), Tancujem, aby som žil (2006), Koža, v ktorej žijem (2011), Rozkoš v oblakoch (2013), Expendables 3 (2014), Autómata (2014) či The 33 (2015). Narozprával tiež Kocúra v čižmách v animovaných filmoch Shrek 2 (2004), Shrek Tretí (2007), Shrek: Zvonec a koniec (2010) i v samostatnej snímke venovanej obľúbenému hrdinovi Kocúr v čižmách (2011). Ako režisér debutoval filmom Leto v Alabame (1999).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies