Antonín Panenka začal kariéru kurióznym gólom

NETKY.SK • 24 September 2014, 18:15 • 2 min
Antonín Panenka začal kariéru kurióznym gólom

PRAHA - Autor dnes už legendárneho gólu z penaltového rozstrelu z majstrovstiev Európy 1976 v Belehrade Antonín Panenka si stále živo spomína na svoj prvý gól, ktorý bol naozaj kuriózny. Dnes 65-ročný Čech ho strelil ešte ako deväťročný.

slovakia

left justify in out

"Zhodou okolností to bol môj prvý zápas. Ako deväťročný žiačik som prišiel v pondelok na tréning, tam mi tréner hodil loptu a povedal, nech kopnem ľavou, pravou, urobím kľučku. Tak som to urobil a on, že to nebolo zlé. V stredu ma zaregistrovali, v sobotu som hral proti Tesle Žižkov. Bola tam situácia pred bránkou a mňa predbehol silnejší spoluhráč a kopol. Ako som mal však nohu pred tou jeho, kopol do mojej nohy, moja zasa do lopty a tá skončila v sieti," zaspomínal si v rozhovore pre český denník Sport Antonín Panenka. Správu priniesol web iSport.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies