Antisemitovi, ktorý zabil v Kansase troch ľudí, hrozí trest smrti

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 09:20 • 2 min
Antisemitovi, ktorý zabil v Kansase troch ľudí, hrozí trest smrti

OVERLAND PARK - Mužovi, ktorý pri židovských centrách v americkom Kansas City v štáte Missouri zastrelil troch ľudí, hrozí trest smrti. Kansaská prokuratúra v utorok 73-ročného Fraziera Glenna Crossa obvinila z trojnásobnej vraždy a uviedla, že bude preňho žiadať najvyšší trest.

slovakia

left justify in out

Žaloba je zatiaľ predbežná a možno ju rozšíriť aj o ďalšie body. Okrem toho môže byť prípad posunutý federálnemu súdu, ktorý chce Crossa žalovať za zločiny z nenávisti, za čo mu rovnako môže hroziť trest smrti. Cross je bývalým členom Ku Klux Klanu, ktorý v minulosti opakovane vyjadroval nenávisť k Židom.

 

Prvá streľba sa odohrala v nedeľu pred miestnym židovským komunitným centrom. Páchateľ vyzbrojený brokovnicou tam zastrelil 14-ročného chlapca a jeho 69-ročného starého otca. Strelec si to následne namieril do ďalšieho asi 1,5-kilometra vzdialeného židovského centra, pred ktorým zastrelil 53-ročnú ženu. Žiadna z jeho obetí do tejto komunity nepatrila. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona