Anthony Kiedis z Red Hot Chili Peppers sa už cíti lepšie

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 14:19 • 2 min
Anthony Kiedis z Red Hot Chili Peppers sa už cíti lepšie

BRATISLAVA - Anthony Kiedis, frontman americkej rockovej kapely Red Hot Chili Peppers, sa už cíti lepšie. Spevák, ktorého museli nedávno hospitalizovať pre črevnú chrípku, to uviedol v rozhovore pre program ET Canada.

slovakia

left justify in out

"Cítim sa dobre, ale nie výborne. Myslím si, že som musel ochorieť, aby som sa začal zaujímať o moje celkové zdravie," uviedol 53-ročný rodák z Grand Rapids v Michigane.


Skupina musela zrušiť aj dva koncerty v Kalifornii. "Bolo veľmi nepríjemné a smutné, že sme museli zrušiť koncerty, nerobíme to. Radšej by som spieval aj smrteľne chorý ako vôbec nevystúpiť, ale v tomto prípade som začal padať na zem," dodal muzikant.


Formácia plánuje vydať 17. júna nový album The Getaway. Muzikanti podporia štúdiovku aj na turné, počas ktorého sa predstavia napríklad 1. a 2. septembra v Budapešti alebo 4. septembra v Prahe. Okrem toho plánujú zahrať aj na rakúskom festivale Nova Rock, ktorý sa bude konať od 10. do 12. júna v areáli Pannonia Fields II pri obci Nickelsdorf. Vo štvrtok 30. júna vystúpia na poľskom festivale Open'er v meste Gdynia a 6. júla budú koncertovať na ukrajinskom U-Park Festivale v Kyjeve.

 

Skupina Red Hot Chili Peppers vznikla v roku 1983 v Los Angeles a v súčasnosti v nej okrem spomínaného Kiedisa pôsobia aj Michael "Flea" Balzary (basgitara), Josh Klinghoffer (gitara a klávesy) a Chad Smith (bicie).

 

Debutovali v roku 1984 eponymným albumom, po ktorom nasledovali nahrávky Freaky Styley (1985), The Uplift Mofo Party Plan (1987) a Mother's Milk (1989). Známejšími sa však stali až v roku 1991 po vydaní štúdiovky Blood Sugar Sex Magik.

 

Odvtedy vydali ďalších päť albumov - One Hot Minute (1995), Californication (1999), By The Way (2002), Stadium Arcadium (2006) a I'm With You (2011). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under The Bridge, Scar Tissue, Californication, Otherside, By The Way, Dani California, Can't Stop či Give It Away. Celosvetovo predali viac ako 80 miliónov kópií nahrávok, získali šesť cien Grammy či jednu BRIT Award. V roku 2012 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies