Anonymovi, ktorý sa vyhrážal tenistke Petre Kvitovej, hrozia tri roky väzenia

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 18:14 • 2 min
Anonymovi, ktorý sa vyhrážal tenistke Petre Kvitovej, hrozia tri roky väzenia

PRAHA - Až tri roky väzenia hrozia 53-ročnému mužovi, ktorého česká polícia vypátrala po tom, čo sa vo štvrtok predpoludním telefonicky vyhrážal dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke, tenistke Petre Kvitovej.

slovakia

left justify in out

Podľa nich anonym volal s nadávkami na telefón, ktorý nepatril Kvitovej, pričom podľa hovorkyne polície Gabriely Holčákovej, ktorá však neuviedla meno poškodenej, obsahom telefonátu boli nielen vulgarizmy, ale aj hrozby týkajúce sa života a ujmy na zdraví. Muž oznámil, že ak Kvitová nezmení plány a v najbližších dňoch urobí to, čo si naplánovala, tak jej ublíži.
     

Polícia začala kauzu vyšetrovať pre podozrenie z trestného činu nebezpečného vyhrážania sa a anonyma po niekoľkých hodinách nielen vypátrala, ale so súhlasom príslušného štátneho zástupcu aj zadržala.
     

Karel Tejkal, hovorca Petry Kvitovej, ktorá priamo s anonymom netelefonovala, ocenil profesionálnu prácu polície vyjadril poľutovanie nad tým, že lacné populistické výroky, ktoré útočia na najnižšie ľudské pudy, môžu inšpirovať podobné aktivity.
     

Aj poslanec vládnucej ČSSD, bývalý zákonodarca Vecí verejných Stanislav Huml, sa v uplynulých dňoch nechal strhnúť k výroku, že Kvitovej, ktorá má kvôli výhodnejším daňovým podmienkam trvalé bydlisko v Monaku, by mali odobrať české občianstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies