Anonymous: Islamský štát chráni americká spoločnosť zo Silicon Valley

NETKY.SK • 30 November 2015, 18:32 • 2 min
Anonymous: Islamský štát chráni americká spoločnosť zo Silicon Valley

SAN FRANCISCO – Globálna hackerská organizácia Anonymous obvinila počítačovú firmu z amerického Silicon Valley, že pomáha Islamskému štaátu posilňovať a zlepšovať ich online bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Skupina Anonymous, ktorá sa po teroristických útokoch v Paríži zaviazala napádať online aktivity Islamského štátu, obvinila technologický start-up CloudFlare, že chráni militantné internetové stránky.

Americká spoločnosť CloudFlare má viac ako štyri milióny zákazníkov, ktorým pomáha v ochrane pred kybernetickými útokmi a urýchľovaní času načítania stránok. Konkrétne pomáhajú zabrániť DSA útokom, pri ktorých je stránka preťažená nadmernou návštevnosťou a server je prinútený k vypnutiu.

 

img

Ich vyhlásenie však obviňuje CloudFlare z ochrany až 40 webových stránok súvisiacich s terorizmom. Skupina Anonymous na Twitteri napísala: "Ešte raz, bolo zistené, že CloudFlare poskytuje služby internetovým stránkam Islamského štátu. Hanebné #OpISIS #Daesh #Anonymous."

Zakladateľ a CEO CloudFlare Matthew Prince odmietol tieto tvrdenia, ako pochybnú analýzu spoza monitoru. "Povedal by som, že toto bola analýza nejakých deciek spoza monitoru, ktorú je ťažké brať vážne," povedal Prince pre The Register. "Anonymous využíva naše služby pri niektorých z ich stránok, napriek tlakom niektorých úradov, aby sme ich stiahli."

Prince dodal, že by plne spolupracoval s akýmikoľvek federálnymi úradmi, ktoré by si chceli overiť tvrdenia skupiny Anonymous. "Aj keby mal u nás Islamský štát nejaké internetové stránky, tak by sme s tým nič nemohli urobiť," povedal Prince. "Viem si predstaviť, že tí ľudia platia ukradnutými kreditnými kartami, čo je pre nás negatívne."

Spoločnosť ClouFlare čelila podobným obvineniam už v roku 2013, keď boli obvinení z toho, že chránia webové stránky spojené s al-Kájdou. Na blogu Prince napísal, že jeho spoločnosť "chráni slobodu prejavu."

"Webová stránka je reč. Nie je to bomba. Nevytvára žiadne bezprostredné nebezpečenstvo a žiadny poskytovateľ nie je povinný sledovať a rozhodovať o teoretickej škodlivosti prejavu, ktorú stránky môžu obsahovať," povedal. "Ak by sme dostali platný súdny príkaz, ktorý nám zakazuje poskytovať naše služby nejakému zákazníkovi, tak vyhovieme."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies