Anonym v Prahe nahlásil bombu na stanici metra Radlická: Policajti nijakú nenašli

NETKY.SK • 23 Júl 2017, 11:41 • 2 min
Anonym v Prahe nahlásil bombu na stanici metra Radlická: Policajti nijakú nenašli

PRAHA - Stanicu pražského metra Radlická uzatvoril dnes ráno zásah policajtov a požiarnikov.

slovakia

left justify in out

Jednotky preverovali anonymné oznámenie o uložení bomby v tejto stanici na linke B. Vlaky cez Radlickú len prechádzali. Policajti však nakoniec nijaký výbušný systém nenašli, píše spravodajský server iRozhlas.cz.

 

"Na linku tiesňového volania sme prijali anonymné oznámenie o uložení nástražného výbušného systému na stanici metra Radlická," priblížil pre internetovú stránku Českého rozhlasu hovorca pražských policajtov Tomáš Hulan.

 

Polícia stanicu linky B nakrátko uzavrela, aby mohla priestory prehliadnuť. Na mieste spolu s policajtmi zasahovali aj hasiči. Ich hovorca Martin Kavka spresnil, že na stanici metra boli dnes ráno zhruba dve desiatky ľudí.

 

Žiadny nástražný výbušný systém však na stanici nebol a približne o 08.30 h sa tak pre cestujúcich znovu otvorila. Policajti podobné prípady prešetrujú pre podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy. Vinníkovi môžu hroziť až dva roky väzenia alebo zákaz činnosti, vysvetlil iRozhlas.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona