ANO schválilo koaličnú dohodu s ČSSD

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 11:57 • 2 min
ANO schválilo koaličnú dohodu s ČSSD

PRAHA - Členovia hnutia ANO schválili v piatok návrh koaličnej zmluvy s Českou stranou sociálnodemokratickou (ČSSD). Šéf hnutia Andrej Babiš teda už naďalej nebude musieť počúvať, že je "premiér v demisii", píše spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Koalíciu ANO s ČSSD má tolerovať Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM)a vláda sa má opierať o 108 poslancov. Sociálni demokrati ešte musia vznik takejto vlády potvrdiť vo vnútrostraníckom referende.

 

"Som rád, že sme sa nejako dohodli. Koaličná zmluva je dôležitá, ale ešte dôležitejšie je, aby to fungovalo lepšie než počas prvej koaličnej vlády," uviedol Babiš pri príležitosti osláv šiesteho výročia vzniku politického subjektu ANO.

 

"Zišli sme sa hlavne preto, aby sme si pripomenuli, že presne pred šiestimi rokmi som zaregistroval hnutie ANO, protikorupčné, protisystémové, najúspešnejšie hnutie v Európe," dodal český premiér na pôde Poslaneckej snemovne v Prahe.

 

 

Koaličná zmluva ANO a ČSSD skončí, ak neodstúpi odsúdený člen vlády

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies