Annie Lennox zverejnila trailer albumu Nostalgia

NETKY.SK • 16 September 2014, 13:39 • 2 min
Annie Lennox zverejnila trailer albumu Nostalgia

LONDÝN - Škótska speváčka Annie Lennox zverejnila upútavku pripravovaného albumu Nostalgia, ktorý by sa mal na trh dostať koncom októbra.

slovakia

left justify in out

V zhruba sedemminútovom videu 59-ročná rodáčka z Aberdeenu vysvetľuje svoju inšpiráciu a pohnútky k nahratiu štúdiovky, ktorá prináša interpretácie dvanástich jej obľúbených piesní z 20. storočia. Sú medzi nimi napríklad Memphis in June, Georgia On My Mind, I Put A Spell On You alebo Summertime. "Išla som hlbšie, pretože podľa mňa je pôvod týchto piesní v blues. Blues vychádza z niečoho krásneho a zároveň bolestivého, je zmesou týchto dvoch vecí. A to je oblasť, ktorú veľmi dobre poznám," prezradila.

 

Skladateľka, politická aktivistka a filantropka zároveň spustila špeciálnu webstránku, kde fanúšikovia a fanúšičky nájdu informácie ku každej piesni, fotografie a videá. Jej obsah budú postupne dopĺňať. "Milujem ten album, prácu na ňom som milovala, nahrávať ho bola radosť. Teraz je hotový a uvidíme, čo bude ďalej," uzavrela rozprávanie o nahrávke. 

 

 

Annie Lennox sa preslávila v osemdesiatych rokoch 20. storočia ako členka dua Eurythmics, ktoré založila s Davidom Stewartom. Medzi ich najznámejšie piesne patria Love Is A Stranger, Sweet Dreams (Are Made of This) či Who's That Girl?. V roku 1992 vydala debutový sólový album Diva, z ktorého vzišli napríklad single Why, Walking on Broken Glass či Little Bird. V roku 1995 nasledovala štúdiovka Medusa s hitmi No More I Love You's alebo A Whiter Shade Of Pale. V roku 1998 so Stewartom obnovila činnosť Eurythmics a o rok neskôr vydali deviaty a zatiaľ posledný spoločný štúdiový album Peace. Neskôr vyšli jej sólové albumy Bare (2003), Songs Of Mass Destruction (2007), A Christmas Cornucopia (2010) a výberovka The Annie Lennox Collection (2009). 

 

Osemnásobná držiteľka BRIT Award má na konte aj štyri ceny Grammy, Zlatý glóbus a Oscara za pieseň Into The West zo soundtracku snímky Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003). Známa je tiež ako politická a sociálna aktivistka, najmä v oblasti boja proti HIV. V roku 2007 založila organizáciu SING, ktorá pomáha ženám a deťom nakazeným HIV. 

 

Tracklist albumu Annie Lennox - Nostalgia: 

01 Memphis In June 
02 Georgia On My Mind 
03 I Put A Spell On You 
04 Summertime 
05 I Cover The Waterfront 
06 Strange Fruit 
07 God Bless The Child 
08 You Belong To Me 
09 September In The Rain 
10 I Can Dream, Can't I? 
11 The Nearness Of You 
12 Mood Indigo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona