Annan by mal viac spolupracovať so sýrskou opozíciou

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 07:08 • 2 min
Annan by mal viac spolupracovať so sýrskou opozíciou

Annan by mal viac spolupracovať so sýrskou opozíciou - Politika Rusko žiada, aby osobitný vyslanec OSN pre Sýriu Kofi Annan aktívnejšie spolupracoval so sýrskou opozíciou, na čo ho vyzve počas návštevy Moskvy. Uviedol to dnes námestník ruského ministra za

slovakia

left justify in out

img

Rusko žiada, aby osobitný vyslanec OSN pre Sýriu Kofi Annan aktívnejšie spolupracoval so sýrskou opozíciou, na čo ho vyzve počas návštevy Moskvy. Uviedol to dnes námestník ruského ministra zahraničných vecí Gennadij Gatilov.
      "Žiaľ, zatiaľ nevidíme žiadne skutočné výsledky jeho kontaktov a kontaktov jeho tímu s opozíciou," povedal Gatilov pre tlačovú agentúru Interfax. Všeobecne sa očakáva, že Annan by mal pricestovať do Moskvy v najbližších dňoch, aj keď podrobnosti o jeho návšteve zatiaľ neboli oznámené.
      Gatilov zároveň zopakoval varovanie Ruska pre Západ pred pokusmi zopakovať v Sýrii líbyjský scenár s tým, že vyslanie akýchkoľvek vojenských kontingentov do Sýrie je možné len so súhlasom Damasku. Zdôraznil tiež, že Sýria nedostáva žiadne ruské zbrane, ktoré by vláda mohla použiť proti opozícii.
      Rusko vo štvrtok odmietlo nový návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN o Sýrii, ktorý predložili západné štáty, pretože jej nedodržanie by viedlo k sankciám i možnému použitiu vojenskej sily na jej uplatnenie. Rusko a Čína už dvakrát vetovali návrhy rezolúcií BR OSN hroziace sankciami voči Damasku, ktorý je považovaný za blízkeho spojenca Moskvy.
      Rusko a Británia okrem toho navrhli protichodné texty novej rezolúcie, ktorá má upraviť otázky budúcnosti 300-člennej pozorovateľskej misie OSN v Sýrii, ktorej mandát vyprší 20. júla, a neúspechu Annanovho mierového plánu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona