Anna Vitteková sa v januári vzdá poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 19 Január 2016, 14:35 • 2 min
Anna Vitteková sa v januári vzdá poslaneckého mandátu

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti za ministra Štefana Harabina Anna Vitteková (Smer-SD) sa v januári vzdá poslaneckého mandátu v NR SR.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to dnes pre TASR. Vláda ju totiž 2. decembra 2015 s účinnosťou od 2. januára 2016 vymenovala za podpredsedníčku Úradu na ochranu osobných údajov, ktorý vedie niekdajšia šéfka komunikácie parlamentu Soňa Pötheová.

 

Kresla v snemovni sa musí Vitteková vzdať do 30 dní od nástupu do funkcie. Vitteková nahradila podpredsedu úradu Jozefa Dudáša, ktorý sa svojej funkcie vzdal.

 

K 1. januáru 2016 zanechala poslanecký mandát aj exministerka práce za Smer-SD Viera Tomanová. Urobila to z dôvodu, že bola v decembri minulého roku parlamentnou väčšinou zvolená za komisárku pre deti. Aj táto funkcia je nezlučiteľná s mandátom poslanca.

 

Jej náhradníkom v poslaneckom zbore by mal byť Antonín Cicoň (Smer-SD). Parlament však do volieb zatiaľ nemá plánovanú riadnu schôdzu, avizované bolo len slávnostné rozlúčkové zasadnutie. "Rozhodnutie o nastúpení náhradníka zatiaľ nebolo prijaté," uviedol nedávno pre TASR šéf komunikácie parlamentu Martin Dorčák. Národná rada má tak aktuálne 149 členov, Tomanovej meno už nefiguruje ani v zozname poslancov na stránke parlamentu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies