Anna Netrebko rezignovala na mníchovskú Manon Lescaut kvôli režisérovi

NETKY.SK • 4 November 2014, 09:33 • 2 min
Anna Netrebko rezignovala na mníchovskú Manon Lescaut kvôli režisérovi

MNÍCHOV - Svetoznáma sopranistka ruského pôvodu Anna Netrebko sa len necelé dva týždne pred premiérou inscenácie Pucciniho opery Manon Lescaut na scéne Bavorskej štátnej opery v Mníchove rozhodla odstúpiť od účasti na tomto projekte.

slovakia

left justify in out

Príčinou neúčasti opernej divy, ktorá mala spievať titulnú postavu po boku nemeckého tenoristu Jonasa Kaufmanna, je jej odlišná predstava o režijnej koncepcii diela. Informáciu zverejnila dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na spomínanú opernú scénu.

 

Inscenáciu Manon Lescaut pripravuje v Mníchove režisér Hans Neuenfels, ktorý už v minulosti opakovane vyvolal rozruch netradičnými postupmi. Intendant scény Nikolaus Bachler v súvislosti s Netrebkovej odrieknutím pripomenul, že mníchovská scéna bola vždy známa spojením prvotriednej interpretačnej kvality s odvážnym režisérskym poňatím. Súčasne dodal, že sa občas stane, že toto spojenie nezafunguje.

 

Podľa hovorkyne opery v Mníchove nedošlo medzi sólistkou a režisérom k hádke, nerozišli sa v hneve. Avšak režijný koncept Neuenfelsa nekorešpondoval s predstavami Netrebkovej o titulnej postave Od 15. novembra sa tak v titulnej postave mníchovskej inscenácie predstaví Kristine Opolaisová z Lotyšska.

 

Práve ona sa po boku Jonasa Kaufmanna predstavila v rovnakej úlohe inscenácie Manon Lescaut na scéne Royal Opera House Covent Garden v Londýne v priebehu leta 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies