Anna Jurčenková ukončila reprezentačnú kariéru: Je čas pre mladšie dievčatá, tvrdí

NETKY.SK • 11 Október 2018, 15:11 • 2 min
Anna Jurčenková ukončila reprezentačnú kariéru: Je čas pre mladšie dievčatá, tvrdí

BRATISLAVA - Slovenská basketbalistka Anna Jurčenková ukončila reprezentačnú kariéru. Nezasiahne už do novembrových záverečných dvoch kvalifikačných zápasov o postup na majstrovstvá Európy v roku 2019. Slovenky sa najprv 17.11. predstavia na Islande, o štyri dni neskôr si potom v Ružomberku zahrajú proti Čiernej Hore.

slovakia

left justify in out

"Volali sme spolu s reprezentačným trénerom a dohodli sme sa, že tak to momentálne cítim. Mladé dievčatá, ktoré sú teraz v tíme, to majú veľmi dobre rozohrané a držím im naďalej palce. Myslím, že je čas pre mladšie baby, aby si užili reprezentáciu, "uviedla  33-ročná Jurčenková.

Rodáčka z Prešova sa zúčastnila na piatich európskych šampionátoch (2009, 2011, 2013, 2015 a 2017). "Každé sústredenie, každý zápas bol o niečom inom. Zažila som ťažké aj veľmi dobré chvíle, no určite rada spomínam na reprezentačné zrazy. Bohužiaľ,nikdy sme neboli na tej úrovni, aby sme získali medailu. Potešil ma však každý postup a úspech s národným tímom," uviedla skúsená pivotka k svojej reprezentačnej kariére.

V súčastnosti si Jurčenková oblieka dres tímu poľskej najvyššej súťaže Arka Gdynia, kam v lete prestúpila z Košíc aj s ďalšou Slovenkou Barborou Bálintovou. Po úvodnom víťazstve v prvom kole poľskej ligy odohrali v utorok prvé stretnutie kvalifikácie o postup do skupinovej fázy Európskeho pohára. Na palubovke tureckého tímu Orman Genclik prehrali 52:67, keď im nevyšiel najmä vstup do zápasu, po prvej štvrtine zaostávali už o 15 bodov. Jurčenková sa predviedla 6 bodmi. Odveta príde na rad už v piatok 12.10.

"Po zápase sme mali zlý pocit z nášho prejavu. Keď sme si ho spätne pozreli, tak sme videli, že herne to nebolo zlé z našej strany. Skôr nám nepadali strely. Samozrejme, musíme oveľa viac zabrať v obrane a potom nám pôjde lepšie aj útok. Viem, že máme dobrý tím. My sme sa aj dokázali vrátiť do stretnutia, ale posledných päť minút nám znovu ušlo," komentovala Jurčenková a ešte dodala: "Verím, že keď zahráme, to čo vieme a na čo máme poskladaný tím, tak šanca stále žije a vieme postúpiť. Bude to náročné, lebo zmazať 15-bodové manko nie je jednoduché."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies