Anketu Slávik nahradia Ceny SOZA

NETKY.SK • 29 Október 2013, 16:14 • 2 min
Anketu Slávik nahradia Ceny SOZA

BRATISLAVA - Slovenská hudobná scéna nezostane bez verejného ocenenia aj napriek zrušeniu hudobnej ankety Slávik. Odovzdávanie cien domácej hudbe obnovil po dvoch rokoch Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA).

slovakia

left justify in out

Jeho nový riaditeľ Anton Popovič prezentuje Ceny SOZA ako ambiciózny galaprogram s atraktívnymi hudobnými číslami naživo. Kto z hudobných tvorcov a interpretov získa významné ocenenie, sa dozvieme 7. novembra. V poradí 16. slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční v bratislavskom Divadle Aréna.

V aktuálnom ročníku udelia Ceny SOZA za roky 2011 a 2012 skladateľovi najhranejších hudobných diel, textárovi najhranejších hudobných diel a najhranejšej skladbe. Zväz tiež ocení najpredávanejší nosič zvukového alebo zvukovo-obrazového záznamu tvorby slovenských autorov, najvyšší podiel domáceho repertoáru vo vysielaní, významný podiel uvádzania domácej tvorby v zahraničí. Súčasťou slávnostného večera, ktorý vyvrcholí udelením Veľkej ceny, bude i Zápis do Zlatej knihy SOZA (in memoriam).

"Ceny SOZA sa rozdeľujú na štatistické a honorárne. Na rozdiel od hlasovania v hudobných anketách sú štatistické ceny objektívnym obrazom o tom, ktoré hudobné diela v hodnotenom roku dosiahli najvyššiu minutáž za predvádzanie naživo a vo vysielaniach rozhlasu a televízie na území SR," uviedol Anton Popovič a na margo honorárnych cien dodal: "Sú vyjadrením uznania za prínos ocenených osobností pre slovenskú hudobnú kultúru, o ich udelení rozhodol Výbor SOZA."

Na odovzdávaní ocenení v Divadle Aréna naživo vystúpia Bratislava Hot Serenaders, IMT Smile, Pressburger Klezmer Band, ansámbel muzikálu Rent, Lotz Trio, Quasars Ensemble, Miroslav Žbirka a Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band. TASR informoval PR manažér Adrian Rajter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies