Ani z druhého kola hlasovania nevzišiel nový predseda europarlamentu

NETKY.SK • 17 Január 2017, 15:19 • 2 min
Ani z druhého kola hlasovania nevzišiel nový predseda europarlamentu

ŠTRASBURG – Druhé kolo hlasovania v Európskom parlamente (EP) neprinieslo meno nového predsedu. Najviac hlasov rovnako ako v prvom kole získal kandidát ľudovcov Antonio Tajani. Výsledky tretieho kola tajného hlasovania by mal byť známy o 19.00 h.

slovakia

left justify in out

Bývalý eurokomisár a súčasný podpredseda EP Tajani, kandidát najpočetnejšej zastúpenej Európskej ľudovej strany, dostal v druhom kole 287 zo 691 platných hlasov. Oproti prvému kolu si polepšil o 13 hlasov, ale na zvolenie to aj tak nestačilo. Na víťazstvo potrebuje kandidát získať nadpolovičnú väčšinu platných hlasov.

 

Favoritom tajnej voľby je práve Tajani. Do karát mu hrá nová koaličná dohoda, ktorú dnes uzavreli ľudovci s europarlamentnou skupinou liberálov. Kandidát liberálov Guy Verhofstadt na základe tejto dohody odstúpil z boja o post predsedu EP a podporil Tajaniho.

 

Ak nijaký zo šiestich kandidátov nezvíťazí ani v treťom kole, do posledného štvrtého kola postúpia len dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona