Ani škandál so sponzorom nezabráni Pjongčangu 2018 spustiť novú éru zimných športov v Ázii

NETKY.SK • 21 Február 2017, 12:56 • 2 min
Ani škandál so sponzorom nezabráni Pjongčangu 2018 spustiť novú éru zimných športov v Ázii

SAPPORO - Ani škandál okolo významného sponzora nezabráni Pjongčangu 2018 spustiť novú éru zimných športov v Ázii. Prezident organizačného výboru Li Hi-pom v japonskom Sappore počas zimných ázijských hier vyhlásil, že nadchádzajúca dvojica ZOH v Pjongčangu a Pekingu 2022 môžu zmeniť pomer síl vo svete.

slovakia

left justify in out

"Centrum diania v zimných športoch sa na dva cykly presunie z Európy a Severnej Ameriky do Ázie. Na našom kontinente si získame množstvo nových priaznivcov," povedal Li a pripomenul, že dediny pre športovcov a pracovníkov médií, medzinárodné vysielacie centrum a štadión pre otvárací a záverečný ceremoniál by mali dokončiť v septembri.

Usporiadateľskú krajinu ZOH 2018 zasiahla korupčná a úplatkárska aféra okolo konglomerátu Samsung a prezidentky Pak Kun-hje. Li tvrdí, že tieto sprievodné okolnosti nebudú mať žiaden vplyv na podujatie. "Samsung sa zaviazal sponzorovať Medzinárodný olympijský výbor a organizačný výbor ZOH. Škandál hry nijako nezasiahne. Máme zmluvy, ktoré si Samsung plní," uviedol Li.     

Juhokórejčania prisľúbili nápravu vybavenosti lyžiarskeho strediska Čongson. "Dokončujeme dva nové hotely a cestu do Čongsonu rozširujeme z dvoch na štyri pruhy. Športoviská sú takmer hotové, preto sa môžeme sústrediť na cesty, hotely a reštauračné služby," priblížil šéf organizátorov.

Li Hi-pom nezabudol zopakovať výzvu k účasti výpravy z Kórejskej ľudovodemokratickej republiky, ktorá zaznela aj pri spustení odpočítavania záverečných 365 dní do otvorenia ZOH. "Šport nie je nástroj politiky. Ctím si princípy Medzinárodného olympijského výboru, ktoré na prvé miesto stavajú mierové spolunažívanie. Na hrách by sa mali zúčastniť všetky mierumilovné národy. KĽDR nie je výnimka," uzavrel Li.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies