Ani reformy nemusia ozdraviť grécku ekonomiku

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 06:32 • 2 min
Ani reformy nemusia ozdraviť grécku ekonomiku

Ani reformy nemusia ozdraviť grécku ekonomiku - Svet Zotavenie Grécka bude veľmi ťažké , varoval Horst Reichenbach, šéf krízovej operačnej skupiny Európskej únie (EÚ) vytvorenej na pomoc zadlženej krajine. Reichenbach trvá na tom, že vláda musí urýchliť p

slovakia

left justify in out

img

Zotavenie Grécka bude "veľmi ťažké", varoval Horst Reichenbach, šéf krízovej operačnej skupiny Európskej únie (EÚ) vytvorenej na pomoc zadlženej krajine. Reichenbach trvá na tom, že vláda musí urýchliť privatizáciu a zlepšiť využívanie európskych fondov, aby naštartovala ekonomiku.
      Prioritami novej gréckej vlády, ktorej Reichenbach radí, musí byť podľa neho znižovanie obrovskej nezamestnanosti a zvýšenie konkurencieschopnosti.
      Reichenbach na finančnej konferencii v Aténach uviedol, že vláda musí vyrovnať daňové vratky exportným firmám, s ktorými mešká, zlepšiť čerpanie eurofondov a urýchliť privatizáciu. "Bude veľmi ťažké skutočne zlepšiť situáciu v gréckej ekonomike, dokonca aj s týmito reformami, ak sa nevyrieši ťažký prístup k financovaniu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies