Ani po dvoch návštevách inšpektorov sa nevie, koľko bolo obetí v Trímse

NETKY.SK • 16 Júl 2012, 07:22 • 2 min
Ani po dvoch návštevách inšpektorov sa nevie, koľko bolo obetí v Trímse

Ani po dvoch návštevách inšpektorov sa nevie, koľko bolo obetí v Trímse - Krimi Koľko ľudí presne zahynulo v Trímse, nie je jasné ani po dvoch návštevách inšpektorov OSN v tejto sýrskej dedine. Terčom sýrskych vládnych jednotiek mali byť predovšetkým odpo

slovakia

left justify in out

img

Koľko ľudí presne zahynulo v Trímse, nie je jasné ani po dvoch návštevách inšpektorov OSN v tejto sýrskej dedine. Terčom sýrskych vládnych jednotiek mali byť predovšetkým odporcovia režimu, uviedla dnes agentúra DPA.
      Vládne jednotky mali podľa opozície zavraždiť v Trímse až 220 ľudí. Misia OSN však zatiaľ nedokáže potvrdiť počet mŕtvych. Aktivisti opisujú štvrtok minulého týždňa ako jeden z najkrvavejších dní od začiatku sýrskeho povstania. Pozorovatelia OSN sa do dediny vrátili v sobotu, aby hovorili s miestnymi obyvateľmi.
      Medzinárodný vyslanec pre Sýriu Kofi Annan dnes po Bagdade a Teheráne navštívi aj Moskvu, kde bude s ruským ministrom zahraničných vecí rokovať o situácii v Sýrii. V utorok sa Annan stretne aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
      Rusko sa podľa vyhlásení Kremľa chystá potvrdiť podporu pre Annanov mierový plán. Osobitný vyslanec medzinárodného spoločenstva pre Sýriu bol v Rusku naposledy v marci tohto roka, píše DPA.
      Sýrska vláda v nedeľu odmietla obvinenia zo strany Kofiho Annana, podľa ktorých sýrske vládne sily použili ťažké zbrane a vrtuľníky pri zrážkach v Trímse.
      Sýrske ministerstvo zahraničných vecí dnes prostredníctvom svojho hovorcu uviedlo, že sýrske bezpečnostné jednotky zabili 37 ozbrojencov a dvoch civilistov počas operácie v Trímse. Vláda v Damasku tvrdí, že vzbúrenci z Trímsy podnikali útoky.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona