Ani mesiac po voľbách nie je jasné, ako bude vyzerať brexit

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 11:21 • 2 min
Ani mesiac po voľbách nie je jasné, ako bude vyzerať brexit

LONDÝN - Aj takmer mesiac od predčasných volieb v Británii je ťažké predpovedať, ako bude vyzerať brexit. Víkendové články v britských novinách totiž signalizujú určitý "povolebný zmätok" v rámci vlády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Napríklad nedeľník Sunday Telegraph citoval nemenovaného predstaviteľa Downing Street, ktorý vraj povedal podnikateľom, aby sa pripravili na to, že premiérka Theresa Mayová v septembri odíde z rokovaní.

 

Guardian zase napísal, že vláda si čoraz viac uvedomuje, že bude musieť pristúpiť na bolestivý kompromis medzi udržaním vstupu na európsky trh a politickou kontrolou.

 

Guardian tiež uviedol, že Spojené kráľovstvo skúma aj možné členstvo v Európskom združení voľného obchodu.

 

Podľa Financial Times (FT) delegácia z londýnskej finančnej štvrte City odcestuje tento týždeň do Bruselu s tajným návrhom na dohodu o poskytovaní finančných služieb z Londýna aj po brexite.

 

James Chapman, bývalý poradca ministra pre brexit Davida Davisa, povedal BBC, že Mayovej "absolutistický" prístup k brexitu, najmä jej červená čiara v otázke Európskeho súdneho dvora, "brzdila" britských vyjednávačov. Bývalý minister pre brexit David Jones zase uviedol, že nedávne odchody niektorých predstaviteľov z vlády jej spôsobili "problémy", skonštatovali FT.

 

Okrem toho, britský úrad pre dohľad nad finančným trhom FCA bol vylúčený z diskusií súvisiacich s brexitom. Povedal to jeho riaditeľ Andrew Bailey pre FT.

 

Sunday Times zase napísali, že poisťovacia spoločnosť Chubb zvažuje premiestnenie väčšieho podielu svojej európskej divízie z Británie do írskeho Dublinu v rámci príprav na brexit.

 

Holandský minister hospodárstva Henk Kamp pre noviny Volkskrant povedal, že 13 spoločností sa chce presťahovať do Holandska, alebo rozšíriť svoje pobočky v krajine v dôsledku brexitu.

 

Finančná skupina Sumitomo Mitsui sa rozhodla zriadiť si bankovú divíziu a divíziu pre cenné papiere vo Frankfurte nad Mohanom.

 

Združenie pre finančné trhy v Európe uverejnilo správu, v ktorej sa uvádza, že európske podniky nie sú pripravené na zmeny vo veľkoobchodnom bankovníctve po odchode Británie z Európskej únie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies