Ani jednou z preskúmaných zbraní z amnestie nebol spáchaný trestný čin

NETKY.SK • 7 September 2015, 12:28 • 2 min
Ani jednou z preskúmaných zbraní z amnestie nebol spáchaný trestný čin

BRATISLAVA - Ani jednou z odovzdaných a preskúmaných zbraní v rámci tretej zbraňovej amnestie nebol spáchaný trestný čin.

slovakia

left justify in out

"K dnešnému dňu je zbraňová amnestia spracovaná na 31,2 percenta. Doteraz nebol zistený spáchaný žiadny trestný čin," uviedla dnes pre TASR Marta Fabiánová z Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

 

V rámci tretej zbraňovej amnestie, ktorá sa skončila v máji, odovzdal najviac zbraní občan z Košického kraja, a to až 64 kusov. Ide o rekord tretej zbraňovej amnestie. Z toho bolo 34 rôznych revolverov, ostatné boli dlhé zbrane. Druhý najvyšší počet odovzdaných zbraní od jednej osoby je z Trnavského kraja, a to 53 kusov. Pritom išlo o rôzne dlhé a krátke zbrane. Ďalšie väčšie množstvá odovzdaných zbraní od jednej osoby neboli zaznamenané, väčšinou išlo približne o desať až 15 kusov.

 

V rámci tretej zbraňovej amnestie, ktorá sa začala 1. decembra 2014 a skončila sa v posledný májový deň tohto roka, Slováci odovzdali na policajných oddeleniach dovedna 3035 zbraní a 36.326 kusov streliva. Uviedli to na spoločnej tlačovej konferencii v Bratislave na začiatku júna podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák a viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

 

"Dohromady sa získalo v rámci všetkých troch amnestií na Slovensku približne 11.000 zbraní. To je veľmi dôležité. Najviac - 453 odovzdaných zbraní bolo v Žilinskom kraji a najmenej - 214 v Trenčianskom kraji. Aj vďaka zbraňovým amnestiám klesol počet trestných činov spáchaných so zbraňou o 60 percent," zdôraznil vtedy Kaliňák. Nevylúčil ani štvrtú zbraňovú amnestiu, tá však podľa jeho slov najbližší rok-dva vyhlásená nebude.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona