Ani dva body talentovanej Kužmovej Slovensku nestačili, Lipták verí, že príde k rozšíreniu svetovej skupiny

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 13:10 • 2 min
Ani dva body talentovanej Kužmovej Slovensku nestačili, Lipták verí, že príde k rozšíreniu svetovej skupiny

Minsk - V Minsku na horúcej pôde vlaňajších finalistiek Pohára federácie neboli ďaleko od prekvapenia. Napriek absencii Magdalény Rybárikovej a Dominiky Cibulkovej slovenské tenistky dlho živili nádej na návrat do svetovej skupiny. Dva body talentovanej Viktórie Kužmovej v singloch však napokon nestačili, v rozhodujúcej štvorhre sa prejavili väčšie deblové skúsenosti bieloruského páru Vera Lapková, Lidia Morozovová.

slovakia

left justify in out

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták sa po zápase snažil hľadať plusy a ocenil vystúpenie omladeného družstva. "Som hrdý na baby, dali do toho veľa. Myslím si, že to bol skvelý zápas. Sme smutní, že sme prehrali, ale duel v Bielorusku pre nás priniesol aj veľa pozitív. Máme mladý tím, ktorý vo Fed Cupe ešte môže dokázať veľké veci. Dievčatá získali veľa skúseností a keď sa budú ešte zlepšovať, v budúcnosti máme na čom stavať," povedal pre TASR šéf slovenskej lavičky.

 

Kužmová by podľa jeho slov mohla ísť v šľapajach Daniely Hantuchovej, ktorá sa vo Fed Cupe vždy dokázala vybičovať k skvelým výkonom. "Viky už vo februárovom domácom súboji s Ruskom demonštrovala, že môže byť v tejto tímovej súťaži veľmi platnou hráčkou. V Minsku podala proti Arine Sobolenkovej i Aleksandre Sasnovičovej výborné výkony. Forsíruje moderný tenis. Hrá rýchlo a odvážne, kvalitne podáva a výborne returnuje. Má potenciál na to, aby zdolávala aj hráčky, ktoré sú vo svetovom rebríčku v prvej päťdesiatke."

 

Lipták je optimista a verí, že Slovensko sa napriek prehre 2:3 v Bielorusku vo februári 2019 predstaví medzi elitou, kde naposledy účinkovalo v roku 2014. "Pevne verím, že príde k zmene formátu súťaže a rozšíreniu svetovej skupiny na 16 tímov. Hovorí sa o tom už niekoľko rokov." Vlani návrh na zmenu modelu odložili, 13.-16. augusta budú o ňom opäť rokovať na valnom zhromaždení ITF v Orlande na Floride.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona