Ani Andersen netuší, ako dlhú budú Rusi pykať

NETKY.SK • 18 November 2015, 14:16 • 2 min
Ani Andersen netuší, ako dlhú budú Rusi pykať

COLORADO SPRINGS - Ruskí atléti deväť mesiacov pred začiatkom olympijských hier v Riu de Janeiro netušia, ako dlho bude trvať ich dočasné vylúčenie z medzinárodných podujatí, a dĺžku trestu za dopingový podvod nedokáže predpovedať ani hlavný inšpektor Rune Andersen.

slovakia

left justify in out

Nórskeho antidopingového experta poverila Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) vedením nezávislej komisie, ktorá bude monitorovať reformy v ruskej atletike. Dôsledné zmeny sú hlavnou podmienkou zrušenia suspendácie.


"Možno jeden mesiac, možno dva, možno rok, to sa nedá povedať," uviedol Andersen na utorkovom zasadnutí Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) v Colorado Springs.


V päťčlennej komisii sú tiež bývalý špičkový namíbijský šprintér Frank Fredericks a ďalší traja členovia rady IAAF - Abby Hoffmanová z Kanady, Talianka Anna Riccardiová a Geoff Gardner z ostrova Norfolk.


Andersen pracoval v minulosti ako šéf etickej a športovej a antidopingovej komisie Nórskej olympijskej, paralympijskej a športovej konfederácie. Bol aj členom monitorovacej skupiny Rady Európy v otázkach boja proti dopingu.


V pondelok vydalo viacero odborníkov na boj proti dopingu vyhlásenie, v ktorom sa poukazuje na nereálnosť ruskej účasti na OH 2016 práve vzhľadom na časový faktor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies