Angus Young a Axl Rose pracujú na novom albume AC/DC

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 08:57 • 2 min
Angus Young a Axl Rose pracujú na novom albume AC/DC

BRATISLAVA - Spevák Brian Johnson musel skončiť zo zdravotných dôvodov, gitarista Malcolm Young v roku 2017 zomrel, avšak Angus Young to s AC/DC nevzdáva.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti zrejme pracuje s Axlom Roseom na novom materiáli pre svoju kapelu. Frontman Guns N' Roses už pritom za Johnsona zaskočil aj na poslednom turné AC/DC.

Fámy o pokračovaní kreatívnej spolupráce potvrdil v rozhovore pre portál The Rockpit Angry Anderson, spevák skupiny Rose Tattoo. Angus mu vraj povedal, že pracuje na novom albume. "Cool, pomyslel som si a spýtal sa ho, kto je teraz v skupine. A on povedal: Axl," prezradil Anderson.

Kapelu AC/DC založili v roku 1973 bratia Malcolm a Angus Youngovci. V roku 1975 vydali debutový album High Voltage, po ktorom nasledovalo ďalších päť štúdioviek. Po vydaní šiesteho albumu Highway To Hell (1979) sa skupina takmer rozpadla. Príčinou bolo úmrtie speváka a spoluautora piesní Bona Scotta, ktorý 19. februára 1980 vo veku 33 rokov zomrel na otravu alkoholom. Jeho rodičia však hudobníkov presvedčili, aby pokračovali. Kapela teda angažovala spomínaného speváka Briana Johnsona a ešte v tom istom roku vydala svoj najpredávanejší album Back In Black. Nasledovali nahrávky, ako napríklad For Those About To Rock We Salute You (1981), Blow Up Your Video (1988), Ballbreaker (1995) či Stiff Upper Lip (2000). Na celom svete predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Zo siedmich nominácií sa im podarilo zatiaľ získať jednu cenu Grammy. V roku 2003 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona