Angolský prezident dos Santos sa po 38 rokoch nebude znova uchádzať o úrad

NETKY.SK • 3 Február 2017, 14:36 • 2 min
Angolský prezident dos Santos sa po 38 rokoch nebude znova uchádzať o úrad

LUANDA - Angolský prezident José Eduardo dos Santos sa v augustových voľbách nebude po 38 rokov pri moci uchádzať o ďalšie funkčné obdobie. Jeho vyjadrenie dnes citovala portugalská tlačová agentúra Lusa.

slovakia

left justify in out

Prezidentským kandidátom vládneho Ľudového hnutia za oslobodenie Angoly (MPLA) bude minister obrany Joao Lourenco, oznámil v prejave pred ústredným výborom strany 74-ročný dos Santos.

 

Prezident, ktorý vládol v krajine na juhozápade Afriky od roku 1979, už skôr vyhlásil, že v roku 2018 sa plánuje stiahnuť z politiky.

 

Dos Santos je najdlhšie vládnucou hlavou štátu v Afrike po Teodorovi Obiangovi z Rovníkovej Guiney, ktorý nastúpil do úradu necelé dva mesiace pred dos Santosom.

 

Kritici tvrdia, že chudobné masy nemali žiaden úžitok z ropného bohatstva Angoly, lebo dos Santos riadil krajinu ako svoj rodinný podnik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies