Anglikánska cirkev sa ospravedlnila za zneužívanie detí

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 18:58 • 2 min
Anglikánska cirkev sa ospravedlnila za zneužívanie detí

LONDÝN - Anglikánska cirkev sa v nedeľu formálne ospravedlnila za sexuálne zneužívanie detí, ktorého sa v minulosti dopúšťali jej kňazi, ako aj za neschopnosť takýmto činom zabrániť.

slovakia

left justify in out

Biskupská Generálna synoda, ktorá je poradným orgánom cirkvi, takýto krok jednomyseľne odsúhlasila na zasadnutí v Yorku na severe Anglicka, kde zároveň ohlásila sprísnenie vnútorných pravidiel.

"Zlyhali sme na plnej čiare," povedal na úvod zasadnutia biskup diecézy Southwell a Nottingham Paul Butler. "Nezostáva nám iné než priznať sa k našim zlyhaniam. Pochybili sme. Naše zlyhania boli hriechom práve tak, ako zhrešili páchatelia," dodal. Synoda si tiež uctila obete zneužívania 30 sekundami ticha.

Anglikánska cirkev stojí na čele spoločenstva, ku ktorému sa vo svete hlási zhruba 80 miliónov veriacich. Nedeľňajšie hlasovanie nasledovalo po zverejnení konečnej správy o sexuálnom zneužívaní detí v diecéze Chichester na juhu Anglicka. Príslušné obvinenia vzniesli voči trom bývalým kňazom pôsobiacim v diecéze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona