Anglikánska cirkev bude mať v Snemovni lordov zrejme menej zástupcov

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 11:41 • 2 min
Anglikánska cirkev bude mať v Snemovni lordov zrejme menej zástupcov

Anglikánska cirkev bude mať v Snemovni lordov zrejme menej zástupcov - Politika Anglikánska cirkev bude mať aj naďalej zastúpenie v hornej komore britského parlamentu - Snemovni lordov, zrejme však menej početnejšie ako doteraz. Poslanci príslušného parla

slovakia

left justify in out

img

Anglikánska cirkev bude mať aj naďalej zastúpenie v hornej komore britského parlamentu - Snemovni lordov, zrejme však menej početnejšie ako doteraz.
      Poslanci príslušného parlamentného výboru sa vyslovili za zachovanie prítomnosti biskupov anglikánskej cirkvi v zákonodarnom zbore, v ktorom by sa ich počet mal však zredukovať z doterajších 26 na 12.
      Návrh, ktorého schválenie britskou vládou sa považuje za takmer isté, vyvolal kritiku anglikánskej cirkvi, ktorá síce reformu Snemovne lordov považuje za potrebnú, za dôležité však označila "zachovanie dobrého z doterajšej úpravy".
      Na Britských ostrovoch nechýbali hlasy, volajúce po úplnom zrušení výlučného zastúpenia anglikánskej cirkvi v parlamente so zdôvodnením, že v súčasnej multikultúrnej Veľkej Británii nezodpovedá dobe.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies