Anglickým hráčom roka Scott Parker z Tottenhamu Hotspur

NETKY.SK • 28 Február 2012, 12:03 • 2 min
Anglickým hráčom roka Scott Parker z Tottenhamu Hotspur

Anglickým hráčom roka Scott Parker z Tottenhamu Hotspur - Futbal Futbalového stredopoliara Tottenhamu Hotspur Scotta Parkera vyhlásili za anglického Hráča roka. Tridsaťjedenročný anglický reprezentant, ktorý získal v hlasovaní ostrovných priaznivcov na of

slovakia

left justify in out

img

Futbalového stredopoliara Tottenhamu Hotspur Scotta Parkera vyhlásili za anglického Hráča roka. Tridsaťjedenročný anglický reprezentant, ktorý získal v hlasovaní ostrovných priaznivcov na oficiálnom portáli Anglickej futbalovej asociácie (FA) 17% z celkového počtu 15.000 hlasov, triumfoval v ankete pred brankárom Joe Hartom (Manchester City) a krídelníkom Ashley Youngom (Manchester United/Aston Villa).   
      Parker, ktorý bol mládežníckym reprezentatom už od svojich 16 rokov, má zatiaľ paradoxne v anglickom národnom A-tíme na konte od debutu v roku 2003 len 10 zápasov. Lenže aktuálne ocenenie dostal nielen za výkony v drese londýnskych kohútov, ktorí smerujú do Ligy majstrov, ale práve za vydarený návrat do reprezentácie Albionu. V uplynulom roku totiž odohral v najcennejšom drese sedem z celkovo deviatich stretnutí a zrazu sa z neho stal oporný pilier mužstva.  "Je to pre mňa nesmierna česť. Už len keď sa pozriete na ten zoznam hráčov, ktorí získali toto ocenenie. Som hrdý na tento moment," povedal Parker pre portál FA. "Keď cítite, že fanúšikovia dokážu oceniť vašu prácu a snahu, je to niečo výnimočné. Bol to pre mňa úspešný rok na medzinárodnej úrovni, takže ma teší, že si fanúšikovia vybrali práve mňa."
      Britské médiá skloňujú Parkerovo meno aj v súvislosti s kapitánskou páskou v tíme Anglicka, o ktorú prišiel John Terry pre obvinenia z rasistických urážok protihráča. Po Stevenovi Gerrardovi je údajne druhou alternatívou práve Parker. "Nikdy som nestratil nádej, že sa môžem vrátim na medzinárodnú scénu. Na druhej strane bol to len jeden vydarený rok, takže ak chcem mať pevné miesto v národnom tíme, musím v takom trende aj pokračovať. Rozhodujúci zápas pre mňa bol ten proti Dánsku. Prišiel som na ihrisko na 45 minút a potom som už nastúpil v základnej zostave proti Walesu, pričom ten duel mi jednoducho vyšiel. Hral som v strede spoločne s Jackom (Wilsherom) a Frankom (Lampardom), pričom sme si to na ihrisku užívali. Bol to pre mňa  skvelý zážitok," poznamenal Parker, ktorý pôsobil aj v kluboch Charlton Athletics, Norwich City, FC Chelsea Londýn, Newcastle United a West Ham United.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies