Anglický veterán Defoe zlomil Litovčanov, Southgate: Jeho profesionalita je úžasná

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 09:22 • 2 min
Anglický veterán Defoe zlomil Litovčanov, Southgate: Jeho profesionalita je úžasná

LONDÝN - Futbalisti Anglicka si upevnili líderskú pozíciu v "slovenskej" F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. V nedeľňajšom zápase v londýnskom Wembley zvíťazili 2:0 nad Litovčanmi.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu otvoril v 22. min Jermain Defoe, ktorý zužitkoval presnú prihrávku Raheema Sterlinga z ľavej strany. Tridsaťštyriročný útočník Sunderlandu nastúpil v najcennejšom drese prvýkrát od novembra 2013 a hneď sa zaskvel víťazným zásahom do siete pobaltského tímu. Triumf "kolísky futbalu" poistil v 66. min prvým dotykom s loptou striedajúci kanonier Leicestru City Jamie Vardy.

"Je krásne byť späť. Bolo dôležité vyhrať toto stretnutie, a to sme aj dokázali," skonštatoval Defoe. "Návrat Jermaina Defoea je veľký príbeh. Mám radosť, že strelil gól, ale oveľa väčším prínosom bola jeho prítomnosť v tréningovom kempe. Jeho profesionalita mala na ostatných hráčov naozaj pozitívny vplyv," vyhlásil anglický tréner Gareth Southgate na adresu skúseného zakončovateľa, ktorý bude mať v čase budúcoročného svetového šampionátu už 35 rokov. "Nehľadím na vek. Vždy sa snažím zaradiť do zostavy hráčov v najlepšej forme. Keď dáva góly v Premier League a hrá dobre, nevidím dôvod, prečo by nemohol byť dlhodobo súčasťou nášho mužstva," dodal 46-ročný rodák z Watfordu.

Angličania sú jediným tímom, ktorý v doterajšom priebehu eliminácie ani raz neinkasoval. Získali 13 bodov a v tabuľke "efka" majú pred momentálne druhými Slovákmi náskok štyroch bodov. "Je to v našich rukách a to je tá najdôležitejšia vec. Máme však pred sebou ešte veľa práce. Kľúčové bude zvládnuť domáce zápasy proti priamym konkurentom v boji o postup. Taktiež to bude náročné aj v Škótsku či na umelej tráve v Litve," povedal Gareth Southgate.

Litovčania sa v priebehu duelu nezmohli na vážnejší odpor. S pribúdajúcim časom boli aktívnejší smerom dopredu, ale okrem situácie zo 45. min, keď anglický stopér John Stones vykopával spred bránkovej čiary loptu smerujúcu medzi tri žrde, si nevytvorili ďalšie príležitosti na skórovanie. "Nálada v šatni po zápase nebola zlá a nevidím žiadny dôvod, prečo by sme mali byť skleslí. Som hrdý na obetavosť mojich hráčov. Polovica tímu nabehala viac ako trinásť, štrnásť kilometrov. Myslím si, že moji hráči išli vo Wembley na hranici svojich možností. Čelili sme silnému protivníkovi. Snažili sme sa držať loptu a zbytočne ju nestrácať. Viacerí záložníci urobili kopec špinavej roboty. Napriek prehre sa domnievam, že tento zápas bol pre nás užitočný. Poukázal na aspekty, ktoré ešte potrebujeme vylepšiť," vyhlásil podľa webu Litovskej futbalovej federácie kouč tamojšieho národného mužstva Edgaras Jankauskas.

"Mohli sme sa presvedčiť, že Anglicko je na vyššej úrovni ako my, ale vyvinuli sme veľa úsilia, bojovali sme a robili všetko možné, aby sme odolali tlaku súpera. Každý z nás mal v tomto dueli mnoho práce, najmä krajní záložníci, ktorí mali za úlohu brániť útočiacich anglických obrancov. Ukázali sme, že sa môžeme merať aj s tímami ako Anglicko, stačí len trochu šťastia," povedal s troma presnými zásahmi najlepší litovský strelec v kvalifikácii Fiodor Černych.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies