Anglický šampión privíta rekordéra v počte titulov

NETKY.SK • 5 Február 2016, 14:13 • 2 min
Anglický šampión privíta rekordéra v počte titulov

LONDÝN - Dva najúspešnejšie anglické futbalové kluby ostatnej dekády FC Chelsea a Manchester United si v nedeľu zmerajú sily v rámci 25. kola tamojšej najvyššej súťaže.

slovakia

left justify in out

Od roku 2004 získalo majstrovský titul v Premier League takmer vždy niektoré z týchto mužstiev. Výnimkou boli iba sezóny 2011/2012 a 2013/2014, keď ligový primát ukoristili hráči Manchestru City.


FC Chelsea v spomenutom období dosiahlo na titul dovedna štyrikrát. Manchester United získal od roku 2004 päť titulov, s celkovými dvadsiatimi je rekordérom Premier League.


Aktuálna sezóna sa však pre oboch súperov zatiaľ nevyvíja tak, ako by si ich priaznivci želali. Kým "červeným diablom" z Old Traffordu zatiaľ patrí priebežné 5. miesto (40 bodov) s päťbodovým mankom na severolondýnske duo Tottenham a Arsenal, úradujúci anglickí šampióni okupujú až 13. priečku (29). Nedeľný duel bude pre obe mužstvá mimoriadne dôležitý z hľadiska posilnenia šancí dosiahnuť v závere sezóny miestenku do Ligy majstrov. Prvý vzájomný duel v tejto sezóne koncom decembra sa v Manchestri skončil bezgólovou remízou.


Tréner "The Blues" Guus Hiddink od nástupu do funkcie tesne pred Vianocami doteraz neprehral ani v jednom z desiatich súťažných stretnutí. Viacerí hráči Chelsea priznali, že od holandského odborníka dostali na ihrisku väčšiu voľnosť. "Áno, cítime to a presne takto musíme pokračovať. Tréner sa s nami rozpráva pred každým zápasom či tréningom. Prízvukuje nám, že musíme nielen brániť, ale ukázať svoje kvality aj v útočení. Každý si to vzal k srdcu a začali sme dosahovať lepšie výsledky. Nielen moja forma je opäť fantastická," vyhlásil pre britský Evening Standard brazílsky ofenzívny stredopoliar Oscar. "Vytvárame si šance a dávame viac gólov. Sebadôvera nášho mužstva rastie každým týždňom a to je to, čo sme najviac potrebovali. Ak budeme dosahovať dobré výsledky, všetko sa čoskoro vráti do starých koľají. Zatiaľ ideme správnym smerom," doplnil stopér Gary Cahill.


Ako informuje portál footballdatabase.eu, obidva tímy doteraz proti sebe čelili v 173 súťažných vystúpeniach. Historicky úspešnejšie je mužstvo United, zvíťazilo v 72 zápasoch. Chelsea si v prípade nedeľňajšieho úspechu pripíše jubilejný 50. súťažný triumf nad ManUtd.


Zverenci trénera Louisa van Gaala, v súvislosti s ktorým sa špekuluje o jeho nahradení Josém Mourinhom, zvládli ostatné dve stretnutia. V FA Cup-e zdolali Derby County (3:1) a v lige triumfovali nad Stoke City (3:0). "Musíme sa udržať na tejto vlne. Máme dobrých hráčov v útoku. Sú rýchli, silní a dokážu streliť veľa gólov. Veríme si, v nedávnych dvoch dueloch sme zakaždým strelili tri góly. Je to pre nás dôležitá vzpruha," skonštatoval pre oficiálnu klubovú stránku brankár David de Gea.


United sa proti Chelsea pokúsia zlomiť jednu nepriaznivú sériu. Protivníka nezdolali v ostatných deviatich súťažných meraniach síl v rade. Nateraz posledný triumf manchesterskej družiny nad Londýnčanmi sa zrodil ešte 28. októbra 2012. Chelsea vtedy podľahla súperovi pred vlastnými fanúšikmi 2:3, za domácich skóroval aj Juan Mata, v súčasnosti hrajúci na druhej strane barikády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona