Anglický hudobník Brian Eno vydá nový album Reflection

NETKY.SK • 16 November 2016, 15:54 • 2 min
Anglický hudobník Brian Eno vydá nový album Reflection

LONDÝN - Anglický producent a hudobník Brian Eno vydá 1. januára album Reflection. Novinka bude obsahovať len jednu, 54-minútovú pieseň Reflection. Na trh sa dostane na CD, ako dvojvinyl alebo v digitálnej forme.

slovakia

left justify in out

Nahrávka bude patriť k ďalším počinom z Enovej ambientnej tvorby. "Ako skladateľ dávam dokopy nejaké zvuky a frázy a potom aj pravidlá, ktoré rozhodnú, čo sa s nimi stane," uviedol na margo novinky 68-ročný muzikant.


Interpret vydal tento rok v apríli album The Ship, ktorý obsahuje štyri skladby, medzi nimi je aj viac ako 21-minútová eponymná pieseň. Nahrávka ponúka aj skladbu Fickle Sun, ktorá sa skladá z troch častí. Súčasťou Fickle Sun je aj coververzia piesne I'm Set Free už nefungujúcej kapely The Velvet Underground. Eno do nahrávky tiež zakomponoval báseň v podaní herca Petra Serafinowicza.


Brian Eno, celým menom Brian Peter George St John le Baptiste de la Salle Eno, je jedným z priekopníkov ambientnej hudby. V prvej polovici 70. rokov pôsobil v kapele Roxy Music. V januári 1974 vydal debutový sólový album Here Come The Warm Jets, pričom na konte má viac ako dve desiatky nahrávok. Je tiež uznávaným producentom. Spolupracovali s ním napríklad David Bowie, Nico, Talking Heads, U2, Coldplay, Grace Jones, Devo, Ultravox, James a mnohí ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona