Anglický hudobník a spevák Sting predstavil skladbu 50,000

NETKY.SK • 18 September 2016, 14:01 • 2 min
Anglický hudobník a spevák Sting predstavil skladbu 50,000

BRATISLAVA - Anglický hudobník a spevák Sting predstavil skladbu 50,000. Muzikant tak urobil v britskej televíznej show Later... With Jools Holland. Šesťdesiatštyriročný interpret napísal skladbu po tom, ako zomreli Prince, David Bowie, Glenn Frey a Lemmy z Motörhead.

slovakia

left justify in out

Novinka sa bude nachádzať na albume 57th & 9th, ktorý spevák plánuje vydať 11. novembra. O produkciu štúdiovky sa postaral Martin Kierszenbaum. Na nahrávaní sa podieľali aj Vinnie Colaiuta, Dominic Miller, Jerry Fuentes alebo Diego Navaira. Album bude obsahovať celkovo desať skladieb, medzi ktorými je aj singel I Can't Stop Thinking About You.


Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvú sólovku The Dream Of The Blue Turtles. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Medzi jeho najväčšie sólové hity patria skladby ako Russians, Fragile, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message In A Bottle, Don't Stand So Close To Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take. Na konte má napríklad 16 cien Grammy, Zlatý Glóbus, Primetime Emmy či tri nominácie na Oscara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona