Anglickom otriasa škandál pedofilných trénerov

NETKY.SK • 24 November 2016, 18:36 • 2 min
Anglickom otriasa škandál pedofilných trénerov

LONDÝN - Anglickom otriasa škandál pedofilných trénerov, ktorí mali zneužívať mladých futbalistov. Kauza sa prevalila po tom, ako svoje negatívne zážitky zverejnili viacerí bývalí hráči. Medzi nimi bol aj ex-reprezentant Albiónu Paul Stewart, ktorý v súvislosti so zneužívaním poskytol interview televízii BBC.

slovakia

left justify in out

Stewarta mal v detskom veku sexuálne obťažovať a zneužívať jeho tréner počas obdobia štyroch rokov. K osemnásobnému anglickému reprezentantovi sa pridali aj ďalší - bývalí hráči FC Crewe Andy Woodward a Steve Walters, ako aj David White, ktorý v v rokoch 1985–1993 obliekal dres Manchestru City. "Verím, že naše priznania povzbudia ďalšie obete, aby nahlas rozprávali o svojich traumách," povedal Stewart.

 

Škandálom sa začala zaoberať už aj anglická Futbalová asociácia (FA), ktorej zástupcovia sa vo štvrtok stretli s Woodwardom. Ten minulý týždeň otvorene rozprával o tom, ako ho zneužíval bývalý tréner FC Crewe Barry Bennell. Bennella v roku 1998 odsúdili na deväť rokov za mrežami po tom, ako sa priznal k sexuálnemu zneužívaniu šiestich chlapcov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies