Anglicko-Wales 2:1, strojcami obratu striedajúci Vardy a Sturridge

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 17:06 • 2 min
Anglicko-Wales 2:1, strojcami obratu striedajúci Vardy a Sturridge

LENS - Anglickí futbaloví reprezentanti vybojovali na EURO 2016 vo Francúzsku prvé víťazstvo, keď otočili štvrtkový duel "slovenskej" B-skupiny s Walesom a ostrovného rivala zdolali 2:1.

slovakia

left justify in out

"Drakov" poslal na Štadióne Bollaert-Delelis v Lens krátko pred polčasovou prestávkou do vedenia parádnou strelou z priameho kopu Gareth Bale, no v 56. min. vyrovnal po 10-minútovom pobyte na trávniku Jamie Vardy a v nadstavenom čase dokonal obrat ďalší striedajúci hráč Daniel Sturridge.

 

Albión jasne vyhral na strely i rohové kopy, no svoju územnú prevahu pretavil do víťazstva až v samom závere. O postupujúcich tímoch z B-skupiny sa tak definitívne rozhodne až v pondelok, keď sú na programe tretie zápasy skupiny. Angličania, ktorí sa vyhupli priebežne na jej čelo, sa o 21.00 h stretnú v Saint-Étienne so Slovenskom, Walesania narazia v tom istom čase v Toulouse na Rusko.

 

B-skupina, 2. kolo:

Anglicko - Wales 2:1 (0:1)

Góly: 56. Vardy, 90.+2 Sturridge - 42. Bale, rozhodovali: Brych - Borsch, Lupp (všetci Nem.), ŽK: Davies (Wales), 34.033 divákov.

Zostavy:

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier, Rooney - Lallana (73. Rashford), Kane (46. Vardy), Sterling (46. Sturridge)

Wales: Hennessey - Gunter, Chester, A. Williams, Davies, Taylor - Ramsey, Ledley (67. Edwards), Allen - Robson-Kanu (72. J. Williams), Bale

 

Vyhecované ostrovné derby, ktoré sprevádzali sprísnené bezpečnostné opatrenia, sa začalo vo vysokom tempe s množstvom ostrých vzdušných súbojov. Do waleskej bránky sa po problémoch s chrbtom vrátila brankárska jednotka Hennessey a tá už v 7. min. sledovala prvú vážnu akciu súpera. Kane vysunul Lallanu, ktorý potiahol rýchly protiútok po pravej strane a po jeho centri Sterling mieril z hranice päťky nad. Na druhej strane po prihrávke Robsona-Kanua napálil Bale loptu iba do obrancu Cahilla.

 

Postupne tempo hry opadlo, Angličania sa síce chopili dirigentskej taktovky, ale ich akciám chýbal moment prekvapenia. V 26. min. po Rooneyho štandardke hlavičkoval Cahill otočený chrbtom k bránke iba do rúk Hennesseyho, o šesť minút neskôr sa hráči Albiónu dožadovali pokutového kopu po ruke Daviesa, no píšťalka nemeckého rozhodcu Brycha zostala nemá. Následne po rohovom kope Rooneyho mieril hlavou Smalling iba tesne vedľa ľavej žrde. V 42. min. prišiel nečakaný waleský úder, "drakov" poslal rovnako ako v zápase so Slovenskom do vedenia z priameho kopu Bale, ktorý zaskočil Harta delovkou z približne 30 metrov.

 

Hodgson v snahe oživiť anglickú ofenzívu poslal v druhom polčase do hry Vardyho a Sturridga. Tento ťah sa mu vyplatil, keď v 56. min. po centri Sturridga využíval zaváhanie Daviesa nepokrytý Vardy a zblízka vyrovnal. Favorit sa na tomto momente chytil, začal dusiť svojho súpera, ktorý bol priklincovaný pred vlastnou šestnástkou. Do nej začal lietať jeden center za druhým, waleská obrana iba s námahou odolávala.

 

Až okolo 70. minúty Walesania na chvíľu otupili anglický tlak, ktorý v závere duelu ale opäť zosilnel. Hráči v tmavých dresoch sa už spoliehali iba na brejky, ako to ukázal v 80. min. J. Williams, keď po rýchlom výpade pálil vysoko nad. Angličania vygradovali svoj nápor a v nadstavenom čase sa dočkali, keď Ali priťukol v šestnástke loptu Sturridgeovi a ten prestrelil Harta - 2:1.

 

Hlasy po zápase:

Daniel Sturridge, strelec víťazného gólu Anglicka: "Neuveriteľné. Je to fantastický pocit a som vďačný, že som dostal od trénera príležitosť. Je krásne pomôcť chlapcom vyhrať zápas."

 

Gareth Bale, krídelník Walesu: "Samozrejme, že je to pre nás masívne sklamanie. Napriek tomu som na všetkých hráčov hrdý za to, čo sme predviedli. Dali sme do toho všetko a keď dáme 100 percent, viac urobiť nemôžeme. Ale zostávame silní, turnaj sa pre nás ešte neskončil."

 

Priebežná tabuľka B-skupiny:

1. Anglicko 2 1 1 0 3:2 4

2. Wales 2 1 0 1 3:3 3

3. SLOVENSKO 2 1 0 1 3:3 3

4. Rusko 2 0 1 1 2:3 1

 

ms mp

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies