Anglicko je pod Southgatom v dobrých rukách, plánuje víťaziť

NETKY.SK • 28 September 2016, 11:23 • 2 min
Anglicko je pod Southgatom v dobrých rukách, plánuje víťaziť

LONDÝN - Po odchode Sama Allardycea sa taktovky nad futbalistami Anglicka ujme Gareth Southgate, kouč tamojšej reprezentácie do 21 rokov.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročný bývalý hráč Crystal Palace, Aston Villy a Middlesbrough povedie seniorské mužstvo v zostávajúcich tohtoročných zápasoch "slovenskej" F-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2018 proti Malte, Slovinsku a Škótsku a aj v prípravnom dueli proti Španielsku. Anglická Futbalová asociácia (FA) bude počas toho obdobia hľadať nového trénera pre A-mužstvo.

"Sme v dobrých rukách," skonštatoval výkonný riaditeľ FA Martin Glenn na oficiálnom webe tejto ustanovizne. "Gareth Southgate má bohaté skúsenosti z medzinárodného fóra aj Premier League. Koncom tohto týždňa s ním máme dohodnuté stretnutie. Tím bude mať na starosti v najbližších štyroch zápasoch, plánujeme v nich zvíťaziť."

Allardyce vydržal vo funkcii iba 67 dní. Ponúkol ju po tom, čo sa prevalil škandál z jeho stretnutia s domnelými podnikateľmi. "Big Sam" naletel novinárom vydávajúcim sa za podnikateľov z Ázie. Na schôdzke s prestrojenými žurnalistami z denníka The Telegraph v jednom z londýnskych hotelov okrem iného nemal problém poradiť, ako sa dá obísť pravidlo o zákaze vlastníctva práv na hráča treťou stranou. Nerozpakoval sa ani očierniť svojho predchodcu Roya Hodgsona a jeho schopnosti motivovať mužstvo.

"Jeho správanie, ktoré bolo odhalené, nie je hodné trénera anglickej reprezentácie. Priznal, že sa dopustil závažných pochybení a ospravedlnil sa. Vzhľadom na závažnosť prehrešku sa však FA a Allardyce ústne dohodli na okamžitom ukončení vzájomnej spolupráce," uviedla FA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona