Anglicko aj vďaka Kanovmu gólovému debutu stále stopercentné

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 12:12 • 2 min
Anglicko aj vďaka Kanovmu gólovému debutu stále stopercentné

LONDÝN - Futbalisti Anglicka si udržali čistý štít aj v piatom kole kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska, keď si vo svojom futbalovom chráme Wembley poradili s Litvou 4:0.

slovakia

left justify in out

O góly Angličanov sa podelili Wayne Rooney, Danny Welbeck, Raheem Sterling a Harry Kane. Zatiaľ čo Rooney dosiahol 47. reprezentačný gól, debutant Kane si otvoril strelecký účet v drese Albiónu už po 79 sekundách pobytu na hracej ploche. V 73. min pečatil na konečných 4:0. "Mám za sebou štart, o akom som sníval. Reprezentovať svoju krajinu v seniorskom tíme je najviac, čo si futbalista môže želať. Som nadšený, zo všetkého najdôležitejšie však je naše víťazstvo," povedal 21-ročný útočník Tottenhamu Hotspur.


Angličania pod vedením Roya Hodgsona v aktuálnom kvalifikačnom cykle stále bodovo nezaváhali a majú skóre 15:1. Ešte o dva góly viac ako Angličania strelili Slovinci, ktorí poslali domov outsidera zo San Marína "s nákupom" 6:0. Švajčiari v Luzerne zdolali Estóncov 3:0.


Litovský smelý plán ukrajovať vo Wembley minútku po minútke vydržal len do 6. min, keď otvoril skóre Wayne Rooney hrajúci s kapitánskou páskou. "Dosiahli sme skvelé víťazstvo a máme ďalšie dôležité tri body. Gratulujem Harrymu Kanovi k prvému reprezentačnému gólu. Dúfam, že prvému z mnohých," napísal Rooney na svojom oficiálnom facebookovom konte. Z úspešnej premiéry útočníka londýnskych "kohútov" mal radosť aj tréner národného mužstva Roy Hodgson. "Som štastný z toho, čo sme dnes predviedli. Teším sa aj z Harryho Kana, ktorý zvládol veľký predzápasový tlak a rozruch okolo svojej osoby. Skóroval prvým dotykom s loptou. Dúfajme, že je to pre neho začiatok dlhej kariéry v anglickom tíme. Som veľmi spokojný s výsledkom," vyhlásil Hodgson pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona