Anglická vláda bude dôchodcom predpisovať liek proti samote: Takto si to predstavujú v praxi!

NETKY.SK • 18 Október 2018, 12:35 • 2 min
Anglická vláda bude dôchodcom predpisovať liek proti samote: Takto si to predstavujú v praxi!

Vo Veľkej Británii je čoraz viac osamelých ľudí, vláda sa preto rozhodla, že im pomôže.

slovakia

left justify in out

Vo Veľkej Británii žije momentálne viac ako 200-tisíc dôchodcov, ktorí sú osamelí. Pritom podľa viacerých štúdií, práve osamelosť môže mať podobne negatívny dopad na zdravie človeka ako obezita či fajčenie. Táto problematika je natoľko závažná, že sa ňou začala zaoberať vláda. Tá sa prostredníctvom národnej zdravotníckej služby v najbližších rokoch plánuje podieľať na zlepšovaní situácie. Ako? Osamelým ľuďom preplatia kurzy tanca!

 

img

Zdroj: Pixabay

 

A nielen to. Okrem tancovania sa opustení dôchodcovia budú môcť zapojiť do mnohých spoločenských aktivít, akými sú napríklad tvorivé dielne, rôzne záujmové krúžky, kluby, ale zriadiť tiež plánujú takzvané komunitné kaviarne, kde by sa starší ľudia mohli stretávať, socializovať a nadväzovať priateľstvá.

 

Nové povinnosti pribudnú aj pracovníkom Kráľovskej pošty, ktorí dostanú za úlohu sa s jednotlivými ľuďmi bez rodiny vždy aspoň chvíľu porozprávať, respektíve im povedať o možnostiach, ktoré vo svojom okolí majú.

 

Ako podotkla politička Ros Altmannová, je smutné, že sa osamelosťou starších ľudí musí zaoberať vláda, pretože ich rodiny a deti o nich nejavia žiaden záujem. Rodinné vzťahy žiadne kurzy totiž nenahradia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies