Anglická kapela The xx vydá v januári nový album

NETKY.SK • 10 November 2016, 14:01 • 2 min
Anglická kapela The xx vydá v januári nový album

LONDÝN - Anglická indiepopová kapela The xx oznámila, že 13. januára vydá svoju tretiu štúdiovku s názvom I See You. Novinka bude obsahovať desať skladieb, pričom do predaja sa dostane aj box set s bonusovou vinylovou platňou, na ktorej budú ďalšie tri piesne.

slovakia

left justify in out

Prvým singlom z albumu sa stala skladba On Hold, ktorú skupina zverejnila dnes. The xx nahrávali novinku od marca 2014 do augusta tohto roku v New Yorku, Los Angeles, Londýne, Reykjavíku a texaskom meste Marfa. O produkciu sa postarali člen skupiny Jamie xx a Rodaidh McDonald.

 


The xx tvoria v súčasnosti okrem spomínaného Jamieho xx (produkcia, klávesy, perkusie) aj Romy Madley Croft (gitara, spev) a Oliver Sim (basgitara, klávesy). Debutový album xx uviedli na trh v roku 2009. Za nahrávku, ktorá obsahuje single ako Crystalised či Islands, získali Mercury Prize. Nasledovala štúdiovka Coexist (2012), s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádza napríklad úspešný singel Angels. Ich ďalšia úspešná skladba s názvom Together sa zas nachádza na soundtracku filmu Veľký Gatsby (2013). Skupina odohrá 29. novembra koncert v pražskom komplexe Forum Karlín.

Tracklist albumu The xx - I See You:
01 Dangerous
02 Say Something Loving
03 Lips
04 A Violent Noise
05 Performance
06 Replica
07 Brave For You
08 On Hold
09 I Dare You
10 Test Me


bonusové skladby deluxe edície:
11 Naive
12 Seasons Run
13 Brave For You (Marfa Demo)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies