Anglická Futbalová asociácia zakázala činnosť majiteľovi Leedsu United Cellinovi

NETKY.SK • 8 December 2016, 18:41 • 2 min
Anglická Futbalová asociácia zakázala činnosť majiteľovi Leedsu United Cellinovi

LEEDS - Anglická Futbalová asociácia (FA) potrestala majiteľa druholigového Leedsu United Massima Cellina 18-mesačným zákazom činnosti a pokutou 250-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je porušenie transferových pravidiel pri predaji Rossa McCormacka do Fulhamu v roku 2014. Penále štvrťmilióna eur musí zaplatiť aj samotný klub. "Pán Cellino nesmie po dobu 18 mesiacov vykonávať akúkoľvek činnosť spojenú s futbalom. Do 30. apríla 2017 musí absolvovať školenie o povinnostiach a zodpovednosti majiteľa a riaditeľa anglického klubu," uviedla FA v stanovisku.

 

Pre 60-ročného funkcionára ide už o tretie kárne opatrenie od FA od prevzatia Leedsu v apríli 2014. Cellino avizoval, že sa proti rozhodnutiu odvolá; ak neuspeje, trest začne plynúť od 1. februára 2017. Informácie zverejnil web BBC. Leeds je účastníkom druhej najvyššej anglickej dlhodobej súťaže The Championship, po 19. kole aktuálnej sezóny mu patrí 4. priečka a je v hre o postup do Premier League 2017/2018.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies