Anglická FA verejne podporila Platiniho kandidatúru na šéfa FIFA

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 09:43 • 2 min
Anglická FA verejne podporila Platiniho kandidatúru na šéfa FIFA

LONDÝN - Pár hodín po tom, ako Michel Platini oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), sa za neho verejne postavila anglická asociácia FA. Tá okrem vyjadrenia podpory vyslovila presvedčenie, že práve súčasný šéf UEFA môže priniesť do svetovej federácia zmenu.

slovakia

left justify in out

"Podporujeme kandidatúru Michela Platiniho," cituje agentúra Reuters predsedu FA Grega Dykea. "Máme s ním dobré vzťahy a dúfame, že získa globálnu podporu, ktorá bude viesť k vynoveniu FIFA počas najnáročnejšieho obdobia v jej histórii. Chápeme, že bude asi veľa kandidátov, čo by mohlo viesť k silnej a zdravej debate. Treba myslieť na to, že bude veľmi náročné viesť tak zničenú inštitúciu. Je potrebné preskúmať a zmeniť celú štruktúru FIFA."

 

Platini ukončil mediálne špekulácie o svojej budúcnosti v stredu, keď oficiálne potvrdil kandidatúru na post prezidenta FIFA. O svojom rozhodnutí informoval písomne aj všetkých 209 členských asociácií FIFA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies