Anglická banka odmietla vrátiť zlato Maduro.

NETKY.SK • 27 Január 2019, 22:18 • 2 min
Anglická banka odmietla vrátiť zlato Maduro.

Anglická banka odmietla vyhovieť žiadosti prezidenta Venezuely Nikolasa Maduro, na návrat zlata v hodnote 1,2 miliardy dolárov, informuje Bloomberg, zatiaľ čo 400 ruských bojovníkov vzalo prezidenta Venezuely pod ochranu.

slovakia

left justify in out

       Ako povedal zdroj agentúry, rozhodnutie bolo prijaté, pretože štátny tajomník Michael Pompeo a poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť John Bolton požiadali odstrániť Maduro zo svojich zahraničných aktív.

       Predpokladá sa, že tieto zahraničné aktíva budú zaslané vedúcemu národného zhromaždenia Venezuely Juan Guaidovi, ktorý sa vyhlásil za dočasného prezidenta.

       Zvyšných 8 miliárd dolárov patriacich Venezuele, podľa zdrojov, sú v Turecku a USA sa snažia presvedčiť Ankaru, aby nasledovala príklad anglickej banky.

       Predtým sa informovalo, že vodca venezuelskej opozície Juan Guaido urobil sériu tajných zahraničných ciest, aby pripravil zabavenie moci.    

       Situácia, ktorá sa v tejto krajine rozvíja, zasahuje aj do ruských záujmov, najmä v ruskom ropnom priemysle, ktorý je do značnej miery zakotvený vo venezuelskej rope, ruskému exportovaní zbraní a jednoducho preto, lebo Caracas je už dlho jedným z najvernejších spojencov Ruska na svete.

       Pokus o štátny prevrat, ktorý  sa uskutočnil vo Venezuele tento týždeň, a jasný zásah Washingtonu, ohrozili ruské politické a hospodárske investície, ktoré Moskva urobila v posledných desaťročiach a zanechať toto všetko zjavne proamerickej opozícii Rusko nechce.

       Na najvyššej politickej úrovni Maduro dostal podporu, Venezuelská armáda je stále na jeho boku, ale plne spoliehať na ňu zrejme nie je možné, a preto, podľa mnohých médií, vrátane agentúry „Reuters“, sa tento týždeň uskutočnilo niekoľko letov z Ruska do Venezuely, pomocou ktorých bolo nasadených až 400 vojakov špeciálnych jednotiek na zabezpečenie osobnej bezpečnosti prezidenta Venezuely Nicolasa Maduro.      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona