Angličania vítali bronzové matky, manželky a dcéry

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 10:25 • 2 min
Angličania vítali bronzové matky, manželky a dcéry

LONDÝN - Anglická Futbalová asociácia (FA) vyrobila menšie faux pas, keď v dobrom úmysle vítala tretie miesto svojich reprezentantiek na majstrovstvách sveta v Kanade tweetom:

slovakia

left justify in out

"Naše levice sa dnes vracajú k úlohám matiek, manželiek a dcér, ale patrí im aj ďalší titul - hrdinky." Titulok vyvolal na sociálnych sieťach ostrú debatu o stereotypoch. FA sa zaň ospravedlnila, stiahla ho a nahradila kratším: "Vracajú sa ako hrdinky".

 

"Je mi ľúto, ak som niekoho urazil. Iba som sa snažil zdôrazniť to pekné na momente, keď sa hráčky vracajú k svojim rodinám. Odmietam obvinenia zo sexizmu, vždy sa snažím brať ohľad na ľudský rozmer. To isté platí aj pre futbalistov," reagoval editor zodpovedný za obsah James Callow.

 

Angličanky si vybojovali historicky prvý cenný kov na MS sobotňajším víťazstvom 1:0 po predĺžení nad Nemkami. Jediný gól zápasu strelila z pokutového kopu Fara Williamsová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies