Angličania v príprave pokorili Turkov, skórovali Kane aj Vardy

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 22:03 • 2 min
Angličania v príprave pokorili Turkov, skórovali Kane aj Vardy

MANCHESTER - Anglickí reprezentanti zdolali futbalistov Turecka tesne 2:1 v nedeľnom domácom medzištátnom prípravnom stretnutí. V domovskom stánku Manchestru City sa v drese "troch levov" strelecky presadili Harry Kane a Jamie Vardy, za hostí priebežne vyrovnal Hakan Calhanoglu.

slovakia

left justify in out

Zverenci Roya Hodgsona naznačili ofenzívne možnosti do značnej miery plynúce zo súhry "kohútov" Deleho Alliho s Kaneom, ale na opačnom konci odhalili labilnosť zadných radov. Iba menovaná dvojica, ich spoluhráč z Tottenhamu Hotspur Eric Dier a brankár Joe Hart majú podľa bývalého reprezentanta Dannyho Millsa momentálne isté miesto v základnej zostave.

 

Hodgson od začiatku poslal na trávnik stredopoliara Jacka Wilsherea, ktorý pre zdravotné problémy vynechal drvivú časť uplynulej sezóny. V nedeľu mu chýbali hráči FC Liverpool s výnimkou Jordana Hendersona a Manchestru United, ktorí dostali voľno po finálovej účasti v Európskej lige, resp. FA Cupe. Gro úvodnej jedenástky tak tvorilo kvinteto futbalistov Tottenhamu: Kyle Walker, Danny Rose, Dier, Alli a Kane.

 

Skóre otvoril hneď v tretej minúte Kane, keď rozhodcom na čele s hlavným arbitrom Denizom Aytekinom z Nemecka ušlo jeho ofsajdové postavenie, ktoré potvrdili opakované zábery. Angličania dali gól do piatej minúty premiérovo od septembra 2012. Úvod ponúkol predstavu o spolupráci Kane - Vardy, na gól asistoval Alli, do akcie sa zapojil tiež Raheem Sterling. V trinástej minúte Turci vyrovnali a potešili početnú skupinu hosťujúcich fanúšikov. Hart vybehol do hĺbky pokutového územia za loptou, pri nej však bol skôr Volkan Sen a prihral Hakanovi Calhanogluovi, ktorý už nemal problém rozvlniť sieť. Muži z krajiny polmesiaca si vôbec prvý zásah pripísali až v jedenástej vzájomnej konfrontácii s Angličanmi. Útočné akcie domácich sa snažil ťahať predovšetkým aktivitou hýriaci Kane, skúšal to individuálne i zo štandardných situácií.

 

Krátko po zmene strán mu radosť zo streleckého zápisu prekazil tentoraz postrehnutý ofsajd. Najskôr obojstranne záživné tempo sa postupom času utlmilo. Vardy bol na trávniku menej nápadný až do 71. minúty, keď vybojoval pokutový kop. Ten však zahodil Kane. Historicky to pre Albion bola 33. nepremenená penalta. O víťazstve Anglicka rozhodol sedem minút pred koncom riadneho hracieho času Vardy. Nezaváhal z bezprostrednej blízkosti po rohovom kope a zmätku pred tureckou bránkou. Gól strelil v treťom vystúpení v najcennejšom drese za sebou. V úplnom závere uchránil úspech domácich brilantným zákrokom Hart. Turecko utrpelo prvý nezdar po osemnástich mesiacoch.

 

"Som si istý, že Kane sa aj nabudúce ako prvý prihlási kopať jedenástku. Wilshere oplýva pokojom s loptou na nohe a dokáže rozhodujúco prihrať. Zápasovú prax nijak nenahradíte. Odštartovali sme dobre vo formácii 4-3-3, neskôr sme ju zmenili," povedal pre BBC Vardy z majstrovského Leicestru City. "Aj na turnaji musíme udržať vedenie. Trénujem už sedem alebo osem týždňov, cítim sa stopercentne. S pribúdajúcou minutážou sa budem zlepšovať," uviedol záložník londýnskeho Arsenalu Wilshere.

Anglicko absolvuje v zostávajúcej príprave na kontinentálny šampionát vo Francúzsku ešte dva zápasy. Duel s Austráliou sa uskutoční 27. mája v Sunderlande. Až v generálke sa predstaví v londýnskom Wembley, 2. júna tam privíta Portugalsko.

 

Svoj prvý súboj v základnej B-skupine EURO 2016 Angličania odohrajú 11. júna v Marseille proti Rusom, 16. júna v Lens narazia na Walesanov a napokon 20. júna si v St. Étienne zmerajú sily so Slovákmi, s ktorými sa stretnú i v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

 

sumár nedeľného prípravného stretnutia súpera SR na ME 2016:

Anglicko - Turecko 2:1 (1:1)

Góly: 3. Kane, 83. Vardy - 13. Calhanoglu. Rozhodoval: Deniz Aytekin (Nem.), 44.800 divákov.

Zostava Anglicka: Hart - Walker, Stones, Cahill, Rose - Dier, Wilshere (66. Henderson), Alli - Sterling (73. Drinkwater), Kane, Vardy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies