Angličania trénujú v Portugalsku v špeciálnych tričkách

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 10:29 • 2 min
Angličania trénujú v Portugalsku v špeciálnych tričkách

LONDÝN - Futbalisti Anglicka trénujú v Portugalsku v rámci prípravy na MS 2014 v špeciálnych tričkách na potenie, aby sa tak čo najlepšie pripravili na horúčavy v Brazílii. Zverenci trénera Roya Hodgsona odohrajú úvodný duel na finálovom turnaji proti Taliansku v amazonskom Manause.

slovakia

left justify in out

Experti z Loughboroughovej univerzity v súčasnosti monitorujú hráčov v ich tréningovom kempe vo Vale Do Lobo. "Je dôležité naučiť sa cítiť pohodlne aj v týchto náročných podmienkach," uviedol Hodgson pre BBC. "Testovali sme hráčov, ako veľmi sa potia, ako rýchlo budú schopní obnovovať stratené sily a v čom im vlastne môžeme pomôcť."

 

Angličanov čaká úvodný duel na severe krajiny, kde panujú horúčavy a vysoká vlhkosť vzduchu. Teploty vo Vale Do Lobo sú miernejšie, ale hráči si zámerne obliekajú niekoľko vrstiev oblečenia, zatiaľ čo špeciálne podložky monitorujú intenzitu potenia. Keď sa bývalý tréner Švajčiarska pripravoval na MS 1994 v USA, tak mal vo svojom repertoári aj využívanie sauny, aby navodil podmienky, ktoré na hráčov čakali. "V porovnaní s tým, čo robíme dnes, to bolo neskutočne amatérske," reagoval Hodgson.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona