Angličania si musia udržať chladné hlavy, varuje Southgate

NETKY.SK • 7 November 2016, 14:17 • 2 min
Angličania si musia udržať chladné hlavy, varuje Southgate

LONDÝN - Anglicko si musí zachovať chladnú hlavu a rozvahu v piatkovom zápase kvalifikácie MS 2018 proti ostrovnému rivalovi Škótsku. V pondelok to vyhlásil dočasný tréner "Albiónu" Gareth Southgate.

slovakia

left justify in out

Súboj tradičných rivalov je vôbec najstarší zápas dvoch krajín v histórii futbalu, prvý duel zohrali v novembri 1872 na ihrisku Hamilton Crescent v Glasgowe a skončil sa bezgólovou remízou. Odvtedy si zmerali sily ešte 111-krát a pri stretnutiach sa často iskrilo na ihrisku i mimo neho.

 

Southgate je presvedčený, že aj v piatkovom zápase budú vybičované emócie a tak varuje svojich zverencov, aby sa držali na uzde. "V zápase musíme kontrolovať svoje emócie. Je dôležité, aby si naši hráči uvedomili históriu tohto súboja. Ide o najstarší medzinárodný zápas. Určite im to zdôrazníme," povedal tréner.

 

Jeho zverenci idú do stretnutia v lepšej pozícii. Anglicko má po troch dueloch F-skupiny na konte dve výhry a jednu remízu (skóre 7:1) a kraľuje tabuľke. Škóti figurujú so štyrmi bodmi na štvrtom mieste (6:5), naposledy prehrali so Slovenskom v Trnave 0:3. Zverenci Jána Kozáka sú s tromi bodmi na piatej priečke (skóre 3:2).

 

Southgate však zdôraznil, že postavenie v tabuľke nehrá pred duelom rolu a tím svojho súpera Gordona Strachana rozhodne nemieni podceniť. "Čokoľvek sa dialo s ich doterajšími výsledkami, neodráža to ich silu. Ich mentálne nastavenie na takýto zápas je nespochybniteľné a majú silného ducha," citovala ho agentúra dpa.

 

Piatkový zápas bude pre Southgatea už tretí zo štyroch počas jeho dočasného pôsobenia v anglickom tíme. Bývalý obranca sa neobáva toho, čo by prípadná prehra mohla znamenať pre jeho šance na trvalé miesto na lavičke "Albiónu". "Čo sa stane so mnou nie je dôležité. Mojou úlohou je viesť krajinu do tohto prestížneho zápasu a nad iným nerozmýšľam."

 

Anglicko nemôže v stretnutí počítať so zraneným stredopoliarom Delem Allim, otázny je aj štart Thea Walcotta, ktorý očakáva narodenie dieťaťa. "Môže kedykoľvek odísť, sme si toho vedomí," dodal Southgate.

 

Angličania nastúpia proti Škótom v piatok o 20.45 na štadióne vo Wembley, o štyri dni neskôr odohrajú prípravný duel so Španielskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies